Nisâ Suresi 101. âyeti açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Nisâ Suresi 101. âyeti açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nisâ Suresi 101. âyeti açıklar mısınız?

Bakalım Nisâ Suresi 101’de ne diyor Allahû Tealâ?

4/NİSÂ-101: Ve izâ darabtum fîl ardı fe leyse aleykum cunâhun en taksurû mines salâti, in hıftum en yeftinekumullezîne keferû. İnnel kâfirîne kânû lekum aduvven mubînâ(mubînen).
Ve yeryüzünde sefere çıktığınız zaman, kâfirlerin size kötülük edeceklerinden korkarsanız, o taktirde namazdan kısaltmanızda, size bir günah yoktur. Muhakkak ki kâfirler, sizin için apaçık düşmandır.


“Yeryüzünde sefere çıktığınız zaman, kâfirlerin size kötülük edeceklerinden korkarsanız, namazdan kısaltmanızda size bir günah yoktur. Şüphesiz kâfirler sizin için apaçık bir düşmandır.”

Herhalde buradaki namazı soruyor kardeşimiz. Bir insanın sefere çıkması halinde aslında 70 km’lik bir mesafeden bahsediliyor. Ama artık zamanımızda vasıtalar çok hızlı hareket ettiği için biz diyoruz ki: “1 saatlik bir yola gittiğiniz takdirde en az o zaman 4 rekâtlık namazları orada kaldığınız sürece, mekânınıza dönmediğiniz sürece, 4 rekâtlık farzları 2 rekât kılmanızda bir sakınca yoktur.” diyor Allahû Tealâ. Namazdan kısaltmakta bu bahsediliyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular