İsrâ-58’i açıklar mısınız? Bu âyette geçen olaylar daha önce yaşanmış mıdır yoksa yaşanacak mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » İsrâ-58’i açıklar mısınız? Bu âyette geçen olaylar daha önce yaşanmış mıdır yoksa yaşanacak mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İsrâ-58’i açıklar mısınız? Bu âyette geçen olaylar daha önce yaşanmış mıdır yoksa yaşanacak mı?

İsrâ-58:

17/İSRÂ-58: Ve in min karyetin illâ nahnu muhlikûhâ kable yevmil kıyâmeti ev muazzibûhâ azâben şedîdâ(şedîden), kâne zâlike fîl kitâbi mestûrâ(mestûran).
Eğer bir şehir (helâk olacaksa), kıyâmet gününden önce onun helâk edicisi ancak Biziz. Veya onun (şehir halkının) şiddetli azap edicisi Biziz. İşte bu, Kitap’ta yazılıdır.


“Eğer bir şehir helâk olacaksa, kıyâmet gününden önce onun helâk edicisi ancak Biziz veya onun (şehir halkının) şiddetli azap edicisi Biziz. İşte bu, Kitap'ta yazılıdır.”

Allahû Tealâ, birçok şehri helâk etmiştir. Bu evvelce Ad kavminde, Semud kavminde gerçekleşmiştir. Allahû Tealâ o şehri, insanları ile birlikte helâk etmiştir. Birçok şehrin helâk olduğu birçok devreler geçmiş dünya üzerinde.

“Daha önce yaşanmış mıdır?” diyor. Allahû Tealâ: “Bu kitapta yazılıdır; Kur’ân-ı Kerim’de yazılıdır.” diyor.

Kur’ân-ı Kerim, bu kavimlerde ve başka kavimlerde Allah'ın o kavim halkını, Allah'ın emirlerine riayet etmedikleri cihetle helâk ettiğini çok açık bir şekilde ifade buyurmuş.

Benzer konular