İsrâ Suresinin 94. âyet-i kerimesini açıklar mısınız? Resûllere îmân edilmeyişi olayının ve hidayetin kabul edilmeyişinin hikmetini açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Resûl ve Nebî » İsrâ Suresinin 94. âyet-i kerimesini açıklar mısınız? Resûllere îmân edilmeyişi olayının ve hidayetin kabul edilmeyişinin hikmetini açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İsrâ Suresinin 94. âyet-i kerimesini açıklar mısınız? Resûllere îmân edilmeyişi olayının ve hidayetin kabul edilmeyişinin hikmetini açıklar mısınız?

İsrâ-94:

17/İSRÂ-94: Ve mâ menean nâse en yu’minû iz câe humul hudâ illâ en kâlû e beasallâhu beşeren resûlâ(resûlen).
Onlara hidayet geldiği zaman insanların inanmalarına, “Allah, insan resûl mü gönderdi?” demelerinden başka bir şey mani olmadı.


“Onlara hidayet geldiği zaman yani hidayetçi geldiği zaman, insanların inanmalarına ‘Allah, insan resûl mü gönderdi?’ demelerinden başka bir şey mâni olmadı.”

Yani onlar resûlün, elçinin bir melek olacağını düşünüyorlar. Oysa ki Allahû Tealâ hep resûllerini bir süreden beri insan olarak gönderiyor. Hz. Musa, Hz. İsa, Hz. Muhammed (S.A.V) ve bütün kavimlerdeki resûller; hepsi insandırlar. Ama Allahû Tealâ melek resûller göndermemiş mi? Göndermiş. Hz. İbrâhîm zamanında ve daha evvelki devrelerde Allahû Tealâ’nın melek resûller de gönderdiğini görüyoruz.

“Resûllere îmân edilmeyişi olayının ve hidayetin kabul edilmeyişinin hikmetini açıklar mısınız?”

İnsanlar sırf öyle zannetmeleri sebebiyle bu büyük hatanın içine düşüyorlar. Sadece bir zan. Bütün peygamberler de başlangıçta mutlaka reddedilmişler. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in yıllar sürmüş kendini kabul ettirmesi.

Benzer konular