Bakara-79 ile Tevbe-9 arasında bir ilişki var mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Bakara-79 ile Tevbe-9 arasında bir ilişki var mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bakara-79 ile Tevbe-9 arasında bir ilişki var mı?

Bakara-79:

2/BAKARA-79: Fe veylun lillezîne yektubûnel kitâbe bi eydîhim summe yekûlûne hâzâ min indillâhi li yeşterû bihî semenen kalîlâ(kalîlen), fe veylun lehum mimmâ ketebet eydîhim ve veylun lehum mimmâ yeksibûn(yeksibûne).
Artık elleriyle (emaniye bilgiler içeren) kitabı yazanların vay haline! Sonra da onu (bu yazdıklarını) az bir bedel karşılığında satmak için: “Bu Allah’ın indindendir.” derler. İşte onlara yazıklar olsun , elleriyle yazdıkları şeylerden dolayı ve yazıklar olsun onlara, kazandıkları şeyler sebebiyle.


"Yazıklar olsun onlara ki, elleriyle kitap yazıp sonra da yani bu emaniyye olarak yazdıkları kitabı az bir bedel (para) karşılığında satmak için: “Bu, Allah’ın indindendir.” derler. Yazıklar olsun onlara, elleriyle yazdıkları şeylerden dolayı. Yazıklar olsun onlara, kazandıkları şeylerden dolayı."

Yani insanlar kitap yazıyorlar, aslında kendi kafalarından yazıyorlar o kitapları, emaniyye bilgilerle dolu o kitaplar. Ve onları "Bu Allah’tandır." deyip para kazanmak için satıyorlar. O zaman Allah’ın lanetini kazanıyorlar. Ve Allahû Tealâ, "Yazıklar olsun onlara kazandıkları şeyler sebebiyle." diyor. Aynı zamanda bu insanlar negatif dereceler kazanıyorlar büyük ölçüde.

Tevbe-9:

9/TEVBE-9: İşterev bi âyâtillâhi semenen kalîlen fe saddû an sebîlihî, innehum sâe mâ kânû ya'melûn(ya'melûne).
Allah’ın âyetlerini az bir bedele sattılar. Böylece O’nun (Allah’ın) yolundan (insanları) men ettiler (Sıratı Mustakîm’e insanların ulaşmasına mani oldular). Muhakkak ki; onların yapmış oldukları kötü (fena) bir şey (muhakkak ki; onlar, kötü bir şey yapmış oldular).


işterev bi âyâtillâhi semenen kalîlen: Allah’ın âyetlerini az bir bedele sattılar.

Böylece O’nun (Allah’ın) yolundan (insanları) men ettiler. Böylece O’nun yolundan men ettiler. Muhakkak ki; onların yapmış oldukları kötü bir şey.

Bakara-79 ile Tevbe-9 arasında bir ilişki var. Her ikisinde de Allah’ın âyetlerini az bir bedele satmak söz konusu. Elleriyle kitap yazıp satanlar da aynı şeyi yapıyorlar. "Bu Allah’ın indindendir." deyip kendi yaptıkları kitapları satıyorlar.


Benzer konular