Ailem dalâlette ve bana engel olmaya çalışıyorlar. Ailemi çok seviyorum acaba bu durumda ne yapmalıyım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Dalâlet » Ailem dalâlette ve bana engel olmaya çalışıyorlar. Ailemi çok seviyorum acaba bu durumda ne yapmalıyım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ailem dalâlette ve bana engel olmaya çalışıyorlar. Ailemi çok seviyorum acaba bu durumda ne yapmalıyım?

Ailesini sevmekten bu kardeşimiz asla vazgeçmemeli. İnsan annesini, babasını ve kardeşlerini çok sevmelidir. Ona düşman olsalar da size düşman olsalar da onlar, siz onları sevmeye devam etmelisiniz, sevgili kardeşlerim!

Göreviniz budur; sevmek. Eğer biz insanlar, bize kötü davranan herkese kötü davranırsak, ‘onlar bize kötü davrandı’ diye biz de o kötü davranışın sahibi olarak derecat kaybederiz. Ama Allahû Tealâ’nın dizaynını yerine getirmemiş oluruz. Allahû Tealâ çünkü bizden sevmemizi istiyor. Tekrar ediyorum: “Seviniz, nefret etmeyiniz.” diyor. “Sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz.” diyor. Bu Allahû Tealâ’nın farz emriyse hepimiz bunu gerçekleştirmekle mükellefiz.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın emri, onları birbirine yaklaştırma emridir. Birbirinden örnek alarak, güzel örnekler alarak onların Allah’a doğru yola çıkmaları, sonra da Allah’a teslim olmalarıdır.

Demin 7 tane cennetten bahsettik. 7 kat cennet var ve muhtevaya baktığımız zaman bunun 7 safha olduğunu görüyoruz. Allah’a ulaşmayı dilemekten iradenin teslimine kadar olan demin saydığımız 7 safha…

Öyleyse görevimiz evvelâ Allah’a ulaşmayı dilemektir. Etrafımızdaki insanlara da İslâm’ın 5 şartının insanları cehennemden kurtaramayacağını ispat etmemizdir.

Sevgili kardeşlerim! Şeytan evvelâ musevileri mahvetmiş, sonra hristiyanları en sonra da İslâm âlemini... Ne yaparak? İşte İslâm’ı İslâm’ın 5 şartına indirgeyerek... Peki, hepsi farz değil mi? Hepsi farz; namaz kılmak farz, oruç tutmak farz, zekât vermek farz, hacca gitmek farz, kelime-i şahadet getirmek farz. Ama bunların hiçbirisi bir insanı Allah’ın cennetine ulaştırmaz, sevgili kardeşlerim!

Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete ulaşamaz. Eğer bunu dilerse o zaman mutlaka Allahû Tealâ ona mürşid sevgisi verecektir. O kişi mürşidine tâbî olacaktır; 2. kat cennetin sahibidir. Ruhu vücudunu mutlaka terk edecektir, Allah’a doğru giden kafileye katılacaktır. O kişi 7-8 aylık bir devre içinde ruhunu Allah’a ulaştıracaktır ve ermiş evliya olacaktır; 3. kat cennetin sahibidir. Fizik bedeni teslimde 4. kat, nefsini teslimde 5. kat, muhlis olunca 6. kat, iradesini Allah’a teslim edince 7. kat cennetin sahibi olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular