Nisâ-159’daki "ölmeden önce" kelimesi, ehl-i kitap için mi yoksa İsa (A.S) için mi kullanılmıştır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Nisâ-159’daki "ölmeden önce" kelimesi, ehl-i kitap için mi yoksa İsa (A.S) için mi kullanılmıştır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nisâ-159’daki "ölmeden önce" kelimesi, ehl-i kitap için mi yoksa İsa (A.S) için mi kullanılmıştır?

Nisâ-159:

4/NİSÂ-159: Ve in min ehlil kitâbi illâ le yu’minenne bihî kable mevtihî, ve yevmel kıyâmeti yekûnu aleyhim şehîdâ(şehîden).
Ve ancak, kitap ehlinden olanlar (onu tekzip eden Yahudiler ve “Allah’ın oğlu” diyen Nasraniler), ona ölümünden önce mutlaka îmân edecekler. Ve o, kıyâmet günü onların üzerine şahit olacak.


“Ve kitap ehlinden ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur.”

Allahû Tealâ “yu’minenne.”diyor. “Ona inanmayacak kimse yoktur.”

“Ve kıyâmet günü onların üzerine şahit olacaktır.”

“yekûnu aleyhim.” Onlar, kelimesini kullanmış. Öyleyse şahit olan Hz. İsa, onlar üzerine şahit. “mevtihim” demiyor, “Onların ölümleri” demiyor. “mevtihi” diyor, “Onun ölümü (Hz. İsa’nın ölümü).

Hz. İsa biliyorsunuz ki şu anda hayatta. Bir defa âyetteki “hi” kelimesi, Hz. İsa’nın ölümünden bahsedildiğinin kesin işaretidir. Allahû Tealâ, “him” demiyor, “mevtihi” diyor. Onun ölümünden evvel, o ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. Çünkü sağ olanlar mutlaka onu göreceklerdir. Hz. İsa’yı fizik gözleriyle göreceklerdir. Hz. İsa Allah’ın katından yere inecektir ve devrin imamının da arkasında namaz kılacaktır. O da indiği için kendisine şahit olanlara o da şahit olacaktır.

Benzer konular