Hucurât Suresinin 14. âyet-i kerimesindeki, İslâm dairesine girmek sözünü biraz açar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Hucurât Suresinin 14. âyet-i kerimesindeki, İslâm dairesine girmek sözünü biraz açar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hucurât Suresinin 14. âyet-i kerimesindeki, İslâm dairesine girmek sözünü biraz açar mısınız?

Hucurât-14:

49/HUCURÂT-14: Kâletil a’râbu âmennâ, kul lem tu’minû ve lâkin kûlû eslemnâ ve lemmâ yedhulil îmânu fî kulûbikum, ve in tutîullâhe ve resûlehu lâ yelitkum min a’mâlikum şey’â(şey’en), innallâhe gafûrun rahîm(rahîmun).
Araplar: “Biz âmenû olduk.” dediler. (Onlara) de ki: “Siz âmenû olmadınız (Allah’a ulaşmayı dilemediniz). Fakat: "Teslim olduk." deyin. Kalplerinize (içine) îmân girmedi. Ve eğer Allah’a ve O’nun Resûl'üne itaat ederseniz (Allah’a ulaşmayı dilerseniz), amellerinizden bir şey eksiltmez. Muhakkak ki Allah, Gafur’dur, Rahîm’dir.”


“Araplar dediler ki: ‘Biz mü’min olduk.’ Habîbim de ki: Mü’min olduk demeyin. Lâkin İslâm olduk deyin. İslâm’a girdik deyin. İslâm dairesine girdik deyin. Çünkü kalplerinizin içine îmân girmedi.”

Ne zaman girer? Allah’a ulaşmayı dilediği zaman kalbin içine îmân girer. Kalbin içine îmân girmesi, Allahû Tealâ’nın kalbin içine îmânı yazması mânâsına gelmez. Kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden evvel kalbin içinde îmân yoktur. Kişi küfürdedir. Kalbin içinde küfür yazmaz, îmân da yazmaz. Ama o kişi küfürdedir. Allah’a ulaşmayı dilediği zaman kalbin içine îmân girer. Kişi îmânın sahibi olur.

Benzer konular