Resûlün tebliğinden evvel, kişinin tebliğe pozitif cevap vermesi açısından, kişinin nasıl bir düşünce yapısı söz konusudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Resûl ve Nebî » Resûlün tebliğinden evvel, kişinin tebliğe pozitif cevap vermesi açısından, kişinin nasıl bir düşünce yapısı söz konusudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Resûlün tebliğinden evvel, kişinin tebliğe pozitif cevap vermesi açısından, kişinin nasıl bir düşünce yapısı söz konusudur?

Konya’dan bir öğrencimiz diyor ki:

Sevgili Efendimiz! Ellerinizden hürmetle ve hasretle öperim. Resûl’ün tebliğinden evvel, kişinin tebliğe pozitif cevap vermesi açısından, kişinin nasıl bir düşünce yapısı söz konusudur?

“Resûl’ün tebliğinden evvel, kişinin tebliğe pozitif cevap vermesi...” O kişi tebliğe pozitif cevap verebilmek için, resûlün tebliğinden evvel kitaplar okumuş olmalı. Allahû Tealâ’nın resûllerinin yazdığı kitaplarda konuların hepsi var. Tebliğ hükmündedir.  Ama kişi, bu tebliğlere muhatap olmadan Allah’a ulaşmayı dilemeyecektir. Bu da eşyanın tabiatına uygundur. Eğer kişi, tebliğden sonra Allah’a ulaşmayı dilerse, bu zaten kurtuluştur. Tebliğden evvel kim tebliğe pozitif cevap verebilir? Yani tebliğden evvel tebliğe pozitif cevap vermek. Tebliğ yapılmalı ki cevap versin kişi.

Kişinin tebliğe pozitif cevap vermesi, art niyet sahibi olmamasına bağlıdır. Resûle karşı düşmanlık duymamasına bağlıdır. Ve o kişi için söz konusu olan şey, Allah’ın güzelliğini yaşamaktır. Tebliğe pozitif cevap verse kişi, daha ilk tebliğde, böyle bir insana bir tek furkan yeter. O kişinin kalbine sadece Allahû Tealâ ihbat koyar. Çünkü ondan evvelki bütün negatif faktörler zaten mevcut değildir.

Yani tebliği işitip de hemen “Tamam. Ben, senin söylediğine benim aklım yattı. Ben şimdi Allah’a ulaşmayı diliyorum.” diyen bir kişi,  Allah’a ulaşmayı dilerse tebliğ ile birlikte o kişi, negatif hiçbir puan almadan pozitife girmiş olur. Ne gözleri ne kulakları ne kalbi örtülmeden hedefe yürür.

Benzer konular