İsrâ 15 ve Sebe 27'ye göre Allah’ın bütün devirlerde, bütün kavimlere resûl gönderdiği ve kıyâmete kadar da göndereceğini söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » İsrâ 15 ve Sebe 27'ye göre Allah’ın bütün devirlerde, bütün kavimlere resûl gönderdiği ve kıyâmete kadar da göndereceğini söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İsrâ 15 ve Sebe 27'ye göre Allah’ın bütün devirlerde, bütün kavimlere resûl gönderdiği ve kıyâmete kadar da göndereceğini söyleyebilir miyiz?

İsrâ 15'e göre Allah hiçbir kavme resûl göndermedikçe azap etmeyeceğine göre ve insanlardan bütün kavimlerde ve bütün devirlerde Sebe  27'ye göre 73 fırkadan sadece bir fırka kurtulabileceğine göre ve şeytana tâbî olan bu 72 fırkaya azap hak olduğuna göre, Allah’ın bütün devirlerde, bütün kavimlere resûl gönderdiği ve kıyâmete kadar da göndereceğini söyleyebilir miyiz?
 
Evet Cabbar, söyleyebiliriz.

İsrâ 15:

17/İSRÂ-15: Menihtedâ fe innemâ yehtedî li nefsihî, ve men dalle fe innemâ yadıllu aleyhâ, ve lâ teziru vâziratun vizra uhrâ, ve mâ kunnâ muazzibîne hattâ neb’ase resûlâ(resûlen).
Kim hidayete erdiyse, sadece kendi nefsi için (nefsini tezkiye ettiği için) hidayete erer. Öyleyse kim dalâlette ise sorumluluğu sadece kendi üzerinde olarak dalâlette kalır. Yük taşıyan (günahı yüklenen) bir kimse, bir başkasının yükünü (günahını) yüklenmez. Ve Biz, bir resûl göndermedikçe azap edici olmadık.


menihtedâ fe innemâ yehtedî li nefsih(nefsihî): Kim hidayete erdiyse sadece kendi nefsi için hidayete erer. Yani nefs tezkiyesi yaptığı için hidayete erer.
ve men dalle fe innemâ yadıllu aleyhâ: Kim de dalâlette ise sorumluluğu sadece kendi üzerinde olarak dalâlettedir.  
ve lâ teziru vâziretun vizre uhrâ: Yük taşıyan, günahı yüklenen bir kimse bir başkasının günahını yüklenmez
ve mâ kunnâ muazzibîne hattâ neb’ase resûlâ(resûlen): Ve Biz bir resûl göndermedikçe azap edici olmadık.

İsrâ Suresi 15. âyet-i kerime. "Biz bir resûl göndermedikçe hiçbir kavme azap etmeyiz." diyor. Her devirde mutlaka bütün kavimlerde Allah’ın bir resûlü vardır.  Ve bu kavimde de şu anda bir Resûl yaşamaktadır.

Sebe Suresinin 20. âyet-i kerimesi:

34/SEBE-20: Ve lekad saddaka aleyhim iblîsu zannehu fettebeûhu illâ ferîkan minel mu’minîn(mu’minîne).
Ve andolsun ki iblis, onlar üzerindeki zannını (hedefini) yerine getirdi. Böylece mü’minleri oluşturan bir fırka (Allah’a ulaşmayı dileyenler) hariç, hepsi ona (şeytana) tâbî oldular.


"Ve iblis insanlara olan vaadine sadık kaldı, vaadini yerine getirdi, andolsun ki yerine getirdi. Mü’minlerden oluşan bir fırka hariç bütün fırkalar iblise (şeytana) kul oldular, ona (iblise) kul oldular."

İşte o fırka, 73 fırkadan sadece bir tanesi. Bütün kavimlerde hep böyle olacak sevgili kardeşlerim. İnsanların % 90’dan fazlası ne yazık ki, Allah’ın yolunu kabul etmeyecekler. Ve bunlardan Allah için en çok cezalandırılacak olanlar gene görevlerini yerine getirmeyen dîn adamları olacaktır.    

Allahû Tealâ Bakara Suresinin 159. âyet-i kerimesinde diyor ki:

2/BAKARA-159: İnnellezîne yektumûne mâ enzelnâ minel beyyinâti vel hudâ min ba’di mâ beyyennâhu lin nâsi fîl kitâbi, ulâike yel’anuhumullâhu ve yel’anuhumul lâinûn(lâinûne).
Muhakkak ki, beyyinelerden indirdiğimiz şeyleri ve hidayeti (ölmeden evvel ruhun Allah'a ulaştırılmasını) Kitap'ta insanlara açıklamamızdan sonra gizleyenlere, işte onlara, Allah lânet eder ve lânet ediciler de onlara lânet eder.


"Allah indirdiği kitaplarla ispat vasıtalarını göndermesine rağmen, Allah’ın âyetlerini ve hidayeti ketmedenler vardır." diyor. "Onlar ketmederler, yani Allah’ın hidayetini gizlerler. Allah da onlara lânet eder, lânet edenlerin de hepsi lânet eder." diyor Allahû Tealâ. Öyleyse olaylar açık ve kesin olarak sonuca gidiyor.

Benzer konular