Allah’a ruhumuzun ulaşması namazla da gerçekleşmiyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Allah’a ruhumuzun ulaşması namazla da gerçekleşmiyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ruhumuzun ulaşması namazla da gerçekleşmiyor mu?

Hayır, gerçekleşmiyor. Namaz kılmak, bir insan hiç başını kaldırmadan namaz kılsa onun ruhu asla Allah’a ulaşamaz. Namaz kılmakla ruhun Allah’a ulaşmasının hiç ilişkisi yok birbiriyle. Ruhun Allah’a ulaşabilmesi için kişinin Allah’a müracaat etmesi lâzım, Allah’a ulaşmayı dilemesi lâzım ve Allah’a ulaşmayı diledikten sonra mürşidini Allah’tan sorması lâzım. O mürşide, sadece Allah’ın gösterdiği mürşide, (Hacet namazında mutlaka gösterilir, eğer o kişi mürşide ehilse mutlaka gösterilir.) o mürşide mutlaka tâbî olmak lâzım.

Ruhumuz Allah’a namazda ulaşmaz. Mürşide tâbiiyetten sonra da kendi kendine ulaşmaz. Zikrimizi giderek arttırmamız lâzım. Zikrimiz en az 33.000 zikre ulaştığı zaman ancak 7 tane gök katını aşıp Allah’a ulaşabilir. Ayrıca bu 33.000 sayısı 41.000'e kadar da çıkıyor. Bazı kardeşlerimiz 33.000'de ulaştılar, bazıları 35.000'de, 37.000'de, 39.000'de, 41.000’de ulaşanlar da var. Öyleyse zikriniz 33.000 olmadıktan sonra ruhunuzu Allah’a ulaştıramazsınız. Allah razı olsun.

Namaz ruhu Allah’a ulaştıran bir ibadet değildir. Allah’a yakarmaktır, yalvarmaktır. Allah’ın günde 5 defa farz kıldığı ama sünnetle, 2 sünnetle 7 defaya çıkardığı Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında. Bizler de sevgili kardeşlerim, her gün 7 vakit namaz kılarız biz ve bize bağlı olanlar. Gece saat 24.00’den sonra, sabah namazıyla gece saat 24.00 arasında teheccüd namazı kılarız ve sabahla öğle arasında da kuşluk sünneti kılarız.

Sünnet-i seniyeye her açıdan mutlaka riayet ederiz. Allahû Tealâ’nın bize olan emri budur. O Peygamberimizdir, kâinatın Allah’ın en çok sevdiği peygamberi.

Benzer konular