Allah’a ulaşım basamaklarındaki; 1. basamaktaki olaylar ve 2. basamaktaki seçilenler açısından bu konferansın önemini açıklar mısınız? Kardeşlerimizin bu basamağı aşmaları için neler yapmaları lâzımdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Allah’a ulaşım basamaklarındaki; 1. basamaktaki olaylar ve 2. basamaktaki seçilenler açısından bu konferansın önemini açıklar mısınız? Kardeşlerimizin bu basamağı aşmaları için neler yapmaları lâzımdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşım basamaklarındaki; 1. basamaktaki olaylar ve 2. basamaktaki seçilenler açısından bu konferansın önemini açıklar mısınız? Kardeşlerimizin bu basamağı aşmaları için neler yapmaları lâzımdır?

Sevgili Efendimiz! Öncelikle o mübarek ellerinizden hasretle ve hürmetle öperek, Adapazarı’mıza hoş geldiniz diyorum! Böyle, önemi anlatılamayacak kadar büyük olan bir konferansı, Adapazarı’mıza da nasip kıldığı için, Allahû Tealâ’ya ne kadar hamd ve şükretsek azdır. İnşaallah müsaadenizle sorularıma geçmek istiyorum. (Tamam.)

Şu an burada, sizi ilk defa dinleyen kardeşlerimiz için, az önce de anlattığınız gibi, Allah’a ulaşım basamaklarındaki; 1. basamaktaki olaylar ve 2. basamaktaki seçilenler açısından bu konferansın önemini açıklar mısınız? Bu salondaki büyük bir çoğunluğun, şu an buraya gelebildiklerine göre, Allahû Tealâ tarafından önceden seçildikleri söylenebilir mi?

Söylenebilir. O kişiler böyle bir konferansa gelmekle Allahû Tealâ tarafından gelmeden önce seçilmiş durumdalar. Burada, bu seçilmiş olmanın onlara yüklediği bir sorumluluk olayı vücuda geliyor: Allah’a ulaşmayı dilemeyi bu kardeşlerimizin mutlaka gerçekleştirmesi lâzım. Kalplerinden bir dilek! Kalplerindeki bu dileğin Allah’a ulaşması lâzım.

Bundan sonra kardeşlerimizin bu basamağı aşmaları için neler yapmaları lâzım? Açıklar mısınız?

 Bir tek şey, sevgili kardeşim! Sadece tek bir şey! Allah’a ulaşmayı dilemek. Geri kalan herşeyi Allah yapacak. Bu kardeşlerimiz, konferansa iştirak eden kardeşlerimiz, sadece Allah’a ulaşmayı dileyecekler. Diledikleri an Allahû Tealâ derhal devreye girer. Ve Allahû Tealâ, o kişiyi Kendisine ulaştırana kadar yardımlarını ardı ardına gönderir.

Öyleyse bütün yardımların ardı ardına geleceği bir başlangıç noktası, konferansa geldiklerine göre, önceden seçilmiş olanların Allah’a ulaşmayı dilemeleridir. Dilerlerse mutlaka Allahû Tealâ, onlara namazı sevdirecek, orucu sevdirecek, zekâtı sevdirecek, kelime-i şahadeti, haccı sevdirecek ve özellikle zikri sevdirecek. Daha sonra da mürşidi sevdirecek.

Benzer konular