Âli İmrân 85 ışığında yaşadığı dînin kendilerinden kabul olunmayacak insanların muhtevalarını izah eder misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Âli İmrân 85 ışığında yaşadığı dînin kendilerinden kabul olunmayacak insanların muhtevalarını izah eder misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Âli İmrân 85 ışığında yaşadığı dînin kendilerinden kabul olunmayacak insanların muhtevalarını izah eder misiniz?

3/ÂLİ İMRÂN-85: Ve men yebtegi gayral islâmi dînen fe len yukbele minhu, ve huve fîl âhirati minel hâsirîn(hâsirîne).
Ve kim İslâm'dan başka bir dîn ararsa, o taktirde kendisinden asla kabul edilmez ve o, ahirette "hüsranda olanlar"dan olur.


ve men yebtegi gayrel islâmi dînen: Kim İslâm’dan başka bir dîn isterse.
fe: O taktirde
len yukbele minh(minhu): Onlardan kabul olunmaz.
ve huve fîl âhireti minel hâsirîn(hâsirîne): Onlar hüsran içinde olacaklardır ahirette, cehennemde.

Burada İslâm dîni demekle Allahû Tealâ, kâinatın yegâne dînini kastediyor, Hz. İbrâhîm’in hanif dînini kastediyor, bütün peygamberlerin yaşadığı dîni kastediyor. Ve sadece o dîn Allah’a teslimi mümkün kılar. Ondan başka bir dîn arayan kişi ki, insanlar ne yazık ki aramışlardır, bulmuşlardır. Ve içlerindeki hainlerin sebebiyle Allah’ın yolundan sapmışlardır. Bütün peygamberlerden bir süre sonra mutlaka bu olay gerçekleşmiştir. İnsanların % 90’dan fazlası Allah’ın yolundan mutlak olarak sapmıştır. İşte bu sebeple dîn adamlarının kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmemesi sebebiyle olay tâhâkkuk etmiştir. Bu insanlar Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerdir. Ancak Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi kendisine Allah’a teslim olmanın dışında bir yol arayandır.

Benzer konular