Yaşadığımız bu zamana ahir zaman deniliyor. Sebebi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Yaşadığımız bu zamana ahir zaman deniliyor. Sebebi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Yaşadığımız bu zamana ahir zaman deniliyor. Sebebi nedir?

Sevgili kardeşim! Kaç bin seneden beri yaşanan zamanlar ahir zaman adını alır. Aslında bu zaman da ‘ahir zamandır demek.’ doğru bir ifade bu zaman için sayılabilir. Yani ahir zaman Allah’ın hakikatlerinin ortaya çıkacağı ve bütün dünyada bolluk ve bereketin hâkim olacağı, insanların arasındaki bütün düşmanlıkların biteceği bu içinde bulunduğumuz devrenin adı. Henüz o günlere ulaşmadık. Önümüzde engeller var. Ama o engellerin hepsi aşılacaktır ve dünyada sûlh ve sükûn kurulacaktır. Dînler arası anlaşmazlıklar ortadan kalkacaktır.

Sevgili kardeşlerim! İşte bu ahir zamanın sonu, Allahû Tealâ’nın Kur’ân'da, İncil'de ve Tevrat’ta vaaz ettiği 7 tane safha var:

1- Allah’a ulaşmayı dilemek. (3.basamak)
2- Mürşide ulaşıp tâbî olmak. (14.basamak)
3- Ruhu Allah’a ulaştırıp teslim etmek. (22.basamak)
4- Fizik vücudu Allah’a teslim etmek. (4 oldu, 25.basamak)
5- Nefsi Allah’a teslim etmek. (26.basamak)
6- İrşad olmak. (27.basamak)
7- Ve iradeyi Allah’a teslim etmek. (28.basamak)

Allahû Tealâ bize Tevrat’ı da öğretti, İncil'i de öğretti, Kur’ân-ı Kerim'i de. Ne biliyoruz? Bildiğimiz şey; bize öğretilen kesim:

1- Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân-ı Kerim’de de 7 safhanın 7'si de farz.
2- Hz. Musa zamanında, Hz. Musa ve ona tâbî olanlar bu İslâm’ın 7 safhasının, Hz. İbrâhîm’in hanif dîninin 7 safhasının 7'sini de yaşamışlar.
3- Hz. İsa ve ona tâbi olanlar 7 safhanın 7'sini de yaşamışlar. Ve 7 safhanın 7'si İncil’de de farz.
4- Gelelim Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbesine; 7 safhanın 7’si Kur’ân-ı Kerim’de de farz ve bütün sahâbe 7 safhanın 7'sini de yaşamışlar.

Öyleyse dînlerin temeli budur, farzdır bütün insanların arasına. Şimdi hristiyanlarla ve musevilerle mutlaka bu konular konuşulacaktır, açıklığa kavuşturulacaktır ve yahudilere de hristiyanlara da ispat edilecektir ki; dînleri Hz. İbrâhîm’in hanif dînidir. İslâm âlemine de ispat edilecektir ki; Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in yaşadığı Kur’ân hanif dîninin esasını teşkil eder. Ve Hz. İbrâhîm’in hanif dîni söylediğimiz esasları ihtiva eder. Bu esaslar 7 safha ve 4 teslimi yaşamayı bir bütün olarak ele alır. Ve bunların hepsi bugün unutulmuş durumda.

İşte bunlar bize Allahû Tealâ tarafından öğretildiği cihetle, bütün dünyanın bir dostluk elini birbirine uzatılması suretiyle kurulacak olan yeni bir devre gelmiştir. Bu önümüzdeki devrede saatlerin sonu mutlak olarak sûlh ve sükûna ulaşacaktır. Dünyayı misli görülmemiş olan bir bereket saracaktır. Bu bereket saracaktır çünkü Allah’ın emrettiği şey, sûlh ve sükûndur. İşte ahir zaman o zamandır ki; bu sûlh ve sükûna mutlaka, (bu devir ahir zamandır.) sulh ve sükûna ulaşılacağı devre.

Benzer konular