Allah'a olan sevgimizin ölçüsü nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Allah'a olan sevgimizin ölçüsü nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a olan sevgimizin ölçüsü nedir?

Allah'a olan sevginin ölçüsü herkese göre değişir. Böyle bir sual, her kişide ayrı bir neticeyi gösterir. İnsan ‘Allah'a ulaşmayı dilemek, mürşide tâbiiyet, ruhun Allah'a ulaşması, fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak ve iradeyi teslim etmek’ diye 7 tane safhayı yaşamak hedefine sahiptir. Bunların hepsinin tamamlanması halinde ruh, fizik vücut, nefs ve irade Allah’a teslim edilmiş olur.

İslâm, teslim olan demektir. İnsanlar, İslâm olan insanlar; ruhlarını da fizik bedenlerini de nefslerini de iradelerini de Allah'a teslim etmek mecburiyetinde olanlardır.

Sevgili kardeşlerim! Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan ruhunu Allah'a teslim edemez. Ruhun vücuttan ayrılabilmesi, o kişinin mürşidine teslimini mutlak gerektirir. Sonra fizik vücudun teslimi gelir. Sonra nefsin teslimi gelir ki; bu daimî zikri mutlaka gerektirir. Sonra iradenin teslimi gelir; tabiî daimî zikri gene gerektirir.

İşte insanoğlunun Kur’ân standartlarında ruhunu, fizik bedenini, nefsini ve iradesini Allah'a teslim etmesi onun 4 tane teslimini içerir. Bu, 7 safhada cereyan eder.

Allah razı olsun.

Benzer konular