Cinn-23,Tevbe-63 âyetlerini açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Cinn-23,Tevbe-63 âyetlerini açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cinn-23,Tevbe-63 âyetlerini açıklayabilir misiniz?

72/CİNN-23: İllâ belâgan minallâhi risâlâtihî, ve men ya’sıllâhe ve resûlehu fe inne lehu nâra cehenneme hâlidîne fîhâ ebedâ(ebeden).
(Bu) sadece Allah’tan olanı tebliğ ve O’nun risaletidir. Ve kim Allah’a ve O’nun Resûl’üne asi olursa, bundan sonra muhakkak ki onun için, içinde ebediyyen kalacağı cehennem ateşi vardır.


"Allah tarafından olan tebliğ ve o’nun risâleti hariç yani Allah'ın resûlünün tebliği hariç, her kim Allah’a ve resûlüne karşı gelirse, isyan ederse, onun cezası cehennem ateşidir. Orada ebediyyen kalırlar."

9/TEVBE-63: E lem ya’lemû ennehu men yuhâdidillâhe ve resûlehu fe enne lehu nâre cehenneme hâliden fîhâ, zâlikel hızyul azîm(azîmu).
Allah ve O’nun Resûl'üne karşı, kim haddi aşarsa, artık onun için mutlaka orada ebediyyen kalacağı cehennem ateşinin olduğunu bilmiyorlar mı? İşte bu, büyük rüsvalıktır (rezilliktir).


Her iki âyette açıkça Allah’a ve resûlüne karşı gelmekten bahsediyor. Resûle karşı gelmek. Neden Allah’a karşı gelmektir?  Çünkü Resûl sadece Allah’ın kendisine (ya bir kavim resûldür ya da devrin imamıdır) her halükarda Allah’ın kendisine söylediklerini söyler. Kendiliğinden bir ilave yapması söz konusu değildir. Bu sebeple Allah’ın resûlünun söyledikleri Allah’ın söyledikleridir. Ve Allahû Tealâ resûle karşı geleni, Allah’a karşı geliyor sayıyor. "Allah ve Onun resûlüne karşı kim haddi aşarsa onların gideceği yer cehennemdir." diyor.

Allahû Tealâ resûlüne bilgiyi ulaştırır. Resûlü de bütün insanlara bunu söylemek zorundadır. Saklaması mümkün değildir. Mutlaka harekete geçip söyleyecektir. Risâletini saklamak bir resûlün harcı değildir. Mutlaka söylemek mecburiyetindedir. Zamanımız insanlarının bilmediği şey, peygamber, nebîyle, nebi resûlle, veli resûlleri veya nebîyle resûlü birbirinden ayıramamaktır. Zamanımızın en büyük hatası buradadır sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım.

Benzer konular