Bakara 55 ve 56. âyet-i kerimelerini açıklar mısınız? Bakara 56'de belirtilen diriltmeyi izah eder misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Bakara 55 ve 56. âyet-i kerimelerini açıklar mısınız? Bakara 56'de belirtilen diriltmeyi izah eder misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bakara 55 ve 56. âyet-i kerimelerini açıklar mısınız? Bakara 56'de belirtilen diriltmeyi izah eder misiniz?

2/BAKARA-55: Ve iz kultum yâ mûsâ len nu’mine leke hattâ nerallâhe cehreten fe ehazetkumus sâikatu ve entum tenzurûn(tenzurûne).
Ve: “Yâ Musa! Biz, Allah’ı açıkça görmedikçe asla sana inanmayız.” demiştiniz. Bunun üzerine sizi yıldırım yakaladı. Ve siz de (bunu) görüyordunuz.


ve iz kultum yâ mûsâ len nu’mine leke: Hani o zaman Ey Musa! Biz sana inanmayız.
hattâ nerallâhe cehreten: Allah’ı açıkça görmedikçe.
fe ehazetkumus sâikatu: Ve sizi hemen yıldırım yakalamıştı, ahzetmişti.
ve entum tenzurûn(tenzurûne): Ve siz de bunu görüyordunuz.

Bakara 55'e diyorlar ki: "Biz Allah’ı açıkça görmedikçe sana asla inanmayız." Onun üzerine Allahû Tealâ onlara yıldırımlar gönderiyor.

Bakara 56:

2/BAKARA-56: Summe beasnâkum min ba’di mevtikum leallekum teşkurûn(teşkurûne).
Sonra umulur ki böylece siz şükredersiniz diye ölümünüzden sonra sizi tekrar dirilttik.


Burada Allahû Tealâ Hz. Musa’ya inanmayan, O’na kötü davranan ve "Allah’ı apaçık görmedikçe sana asla inanmayız." diyen şımarık bir Yahudi ırkından bahsediyor. Allahû Tealâ da bunun üzerine, onların üzerine yıldırımlar gönderiyor, hepsini öldürüyor. Ama ölümlerinden sonra Allahû Tealâ tekrar onları hayata geri döndürüyor. Hz. Musa zamanındaki bir olay.

Tur dağını Allahû Tealâ Yahudilerin üzerine kaldırıyor. Hz. Musa zamanındaki bir başka olay. Allahû Tealâ gene Yahudilere, "Zelil maymunlar olunuz." diyor başka bir sebeple. Onları maymuna çeviriyor. Maymun nesillerini oluşturuyorlar. Ve yaptıkları büyük hatadan sonra Hz. Musa Tur dağındayken, Sâbirî'nin buzağı heykeline tapanları, Hz. Musa ve Harun’da beraber olmak üzere Allahû Tealâ 40 yıl Konya Ovası kadar bir yerde dolaştırıyor. Ekip biçmelerine müsaade etmiyor. Onları cezalandırıyor. Bıldırcınla kudret helvası veriyor sadece onlara. İsrail kavmi çok ceza almıştır. Ve peygamberler de hep o kavme gönderilmiştir başlangıçta.

Benzer konular