Âli İmrân Suresinin 81. âyet-i kerimesini açıklar mısınız? Mü'min olabilmek için, Allah'a ulaşmayı dilemek şart mıdır?”

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Âli İmrân Suresinin 81. âyet-i kerimesini açıklar mısınız? Mü'min olabilmek için, Allah'a ulaşmayı dilemek şart mıdır?”
share on facebook  tweet  share on google  print  

Âli İmrân Suresinin 81. âyet-i kerimesini açıklar mısınız? Mü'min olabilmek için, Allah'a ulaşmayı dilemek şart mıdır?”

Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu! Âli İmrân Suresinin 81. âyet-i kerimesini açıklar mısınız?  Burada bahsedilen kişi kimdir? (Açıkladık, orada bahsedilen resûl, biziz. 2 defa açıkladık hem de)

“Mü'min olabilmek için, Allah'a ulaşmayı dilemek şart mıdır?”

Allah'a ulaşmayı dilemeyen kişi, mü'min olamaz. Sadece Allah'a ulaşmayı dileyen kişi, hakk mü'mindir. Ötekiler inananlardır. Mü'minden murad eğer inanmaksa, Allah'a inanan herkes inanmıştır. Kardeşimizin anladığı şekilde mü'min olmak o. Biz Kur'ân-ı Kerim’de geçen, “hakk mü'min” tabirinden bahsediyoruz. Cennete girebilecek olan mü'min. Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir kişi Allah'a inanmışsa, o kişinin Allah'a inanıyor diye cennete girmesi mümkün değildir. Burada çok ciddî bir konuyu sunmamız lâzımdı sizlere. Ama konferans tamamlandı. Burada şunu evvelâ söylememiz lâzım. İnsanlar zannediyor ki; eğer Allah’a inanıyorlarsa, bir süre cehennemde kaldıktan sonra, oradan cennete alınacaklar.

Hayır, sevgili kardeşlerim! Böyle bir şey yok Kur'ân-ı Kerim’de! Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir kişi, mü'min olamaz. Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir kişi, cehenneme girerse veya hangi sebepten girerse girsin, cehenneme giren bir kişi, eğer cehennemde yanmak için cehenneme girmişse, günahları sevaplarından çoksa ki, Allah'a ulaşmayı dilemeyen herkesin durumu odur. O zaman onların cehennemden çıkıp, cennete girmesi mümkün değildir. 29 tane âyet-i kerime Kur'ân-ı Kerim’de, bunu söylüyor. Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir kişi, cennete giremez ve cehennemde kalmak üzere cehenneme giren bir kişi, hiçbir zaman cehennemden çıkıp da cennete ulaşamaz.

“Dilemeyip de Allah'a ulaşmayı dilemeyip de namaz kılan hatta İslâm’ın 5 farzını yerine getirenlerin durumu nedir?

Durumu, cehenneme gitmektir. Namaz kılan, oruç tutan, zekât veren, hacca giden ve kelime-i şahadet getiren bir insan, asla Allah'ın cennetine giremez. Yûnus Suresinin 7 ve 8. Ayetleri; Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir kişinin gideceği yerin, dereceleri itibariyle, dereceleri yok edildiği için, âmelleri sebebiyle kazandığı dereceleri yok edildiği için (kaybettiği dereceler mutlaka kazandığı derecelerden fazla oluyor) gideceği yer mutlaka, cehennemdir. İslâm’ın 5 şartıyla amel etmek, hiç kimseyi Allah'ın cennetine götüremez.

10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatmeennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).

Benzer konular