A’râf-30’a göre Allah'tan başka şeytanı dost edinenlerin Zuhrûf-33’e göre Allah'a ulaşmayı dilemeyerek Rahmân’ı inkâr edenler olduğunu söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » A’râf-30’a göre Allah'tan başka şeytanı dost edinenlerin Zuhrûf-33’e göre Allah'a ulaşmayı dilemeyerek Rahmân’ı inkâr edenler olduğunu söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

A’râf-30’a göre Allah'tan başka şeytanı dost edinenlerin Zuhrûf-33’e göre Allah'a ulaşmayı dilemeyerek Rahmân’ı inkâr edenler olduğunu söyleyebilir miyiz?

Evet. Elbette söyleyebiliriz.

7/A'RÂF-30: Ferîkan hadâ ve ferîkan hakka aleyhimud dalâletu, innehumuttehazûş şeyâtîne evliyâe min dûnillâhi ve yahsebûne ennehum muhtedûn(muhtedûne).
Bir kısmı hidayete erdi ve bir kısmının üzerine dalâlet hak oldu. Muhakkak ki onlar, Allah’tan başka şeytanları dostlar edindiler. Ve onlar kendilerinin hidayete erdiklerini zannediyorlar.


43/ZUHRÛF-53: Fe lev lâ ulkıye aleyhi esviratun min zehebin ev câe meahul melâiketu mukterinîn(mukterinîne).
“Öyleyse ona takılmış altından bilezikler olmalı veya onunla beraber ona yakın olan melekler gelmeli değil miydi?”


ve lev lâ en yekûnen nâsu ummeten vâhıdeten le cealnâ limen yekfuru bir rahmâni li buyûtihim sukufen min fıddatin ve meârice aleyhâ yazherûne: eğer insanlar tek bir ümmet haline gelecek olmasaydı, Rahmân’ı inkâr edenlerin evlerine mutlaka gümüşten tavanlar ve üzerinde yükseldikleri merdivenler yapardık.

İfadeye dikkat edin sevgili kardeşlerim! “Eğer insanlar tek bir ümmet haline gelecek olmasaydı” diyor.

Yeni bir devreye girdik: Hidayet çağı. İnsanlar tek bir ümmet haline gelecekler. Dînler arasındaki ayrılık kalkacak. Aslında bütün dînlerin tek bir dîn olduğu kesinlik kazanacak.

Öyleyse Zuhrûf-33’e göre, bu âyet-i kerimeye göre Allah'tan başka şeytanı dost edinenler, Allah'a ulaşmayı dilemeyerek Rahmân’ı inkâr edenler olduğunu söyleyebilir miyiz?

Söyleyebiliriz.

Benzer konular