Nisâ-48’de şirkin dışında tüm günahları Allah mağfiret ettiğine göre, Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin şirkte olduklarını söyleyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Nisâ-48’de şirkin dışında tüm günahları Allah mağfiret ettiğine göre, Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin şirkte olduklarını söyleyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nisâ-48’de şirkin dışında tüm günahları Allah mağfiret ettiğine göre, Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin şirkte olduklarını söyleyebilir miyiz?

Zumer-53’te “Allah günahların hepsini mağfiret eder, sevaba çevirir.” Nisâ-48’de şirkin dışında tüm günahları Allah mağfiret ettiğine göre, Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin şirkte olduklarını söyleyebilir miyiz?  

Nisâ-48:

4/NİSÂ-48: İnnallâhe lâ yagfiru en yuşrake bihî ve yagfiru mâ dûne zâlike li men yeşâu ve men yuşrik billâhi fe kadifterâ ismen azîmâ(azîmen).
Muhakkak ki Allah, O'na şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışındaki şeyleri dilediği kimse için bağışlar. Ve kim Allah'a şirk koşarsa, o taktirde büyük bir günah işleyerek iftira etmiştir.


innallâhe lâ yagfiru en yuşreke bihî: Allah şirk koşana mağfiret etmez, günahlarını mağfiret etmez.
ve yagfiru mâ dûne zâlike li men yeşâu: Bunun dışındaki şeyleri dilediği kimse için bağışlar. Sadece şirk koşanlarınkini bağışlamaz.
ve men yuşrik billâhi fe kadifterâ ismen azîmâ (azîmen): Kim Allah’a şirk koşarsa iftira ederek büyük bir günah işlemiş olur.
 
Rûm 31-32 ve Lokmân-15’te Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerin dînde fırkalara ayrılan müşrikler olduklarını söyleyebilir miyiz?
 
Burada Allah’a ulaşmayı dilemeyenler şirktedir. Allah’a şirk koşanlar, günahları bağışlanmayanlar; Allah’a ulaşmayı dilemeyenlerdir. Sadece orada Allahû Tealâ: “Onların günahlarını bağışlamam.” diyor. 

Benzer konular