Alman arkadaşımın Allah'a ulaşmakla ilgili sorusu var. Ne buyurursunuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Alman arkadaşımın Allah'a ulaşmakla ilgili sorusu var. Ne buyurursunuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Alman arkadaşımın Allah'a ulaşmakla ilgili sorusu var. Ne buyurursunuz?

Bir Alman arkadaşımız size sormamı istedi: “Ben ruhumun Allah’a ulaşmasını istedim. Fakat bende fazla değişme olmadı. Ben ne zaman mürşidime kavuşacağım?”

Eğer değişme olmadıysa evvelâ Allah’a ulaşmayı dilememiş bu kardeşimiz. Mürşide ulaşması hiç problem değil. Almanya’da şu anda el verebilecek durumda birçok kardeşimiz var. Ve de istediği zaman gider, el alır, tövbe eder mürşidinin önünde.

Ama sevgili kardeşlerim! Eğer değişiklik olmadıysa istememiş bu kardeşimiz! Kalpten, gönülden istemesi lâzım. Yani bunca evliya yaşamış, hepsi ruhlarını Allah’a ulaştırmışlar. Ermiş evliya olmuşlar. Onların yaşadığı güzellikleri yaşamak istemez misiniz? Öyleyse Allahû Tealâ söz vermiş. Kim Kendisine ulaşmayı dilerse mutlaka ulaştıracak. Siz de kalbinizden bir dilekle, kalbinizde olan bir dileği Allahû Tealâ’ya ulaştırın. O kardeşimize de cevabımız bu inşaallah. Tekrar Allah’a ulaşmayı dilesin.
 
Ben Arapça bilmiyorum. Sure ve duaları ezberlemem uzun sürecek. Hacet namazı kılmak istiyorum. Onun için surelerin Almanca meali ile namaz kılabilir miyim?

Çok uygun değil. Biz de Türk’üz netice itibariyle, Arap değiliz. Ama o Arapça sureleri herkes ezberlemiş oluyor. Küçük yaşta daha ezberliyorlar. Sizin için de aynı şey söz konusu olmalı. Ama başlangıçta öyle bir şey yapabilirsiniz inşaallah. Yalnız, eğer gerçekten bütün namazlarınızın Allahû Tealâ tarafından kabul edilmesini istiyorsanız Arapça aslından kılmanız daha uygun.

Bende şeker hastalığı var. Dua etsem veya siz dua etseniz kabul olur mu? Yani bu hastalığım geçer mi?

O konunun cevabı bizde yok. Biz dua ederiz, sizin hastalığınızın geçmesine. Kabul edip etmemek Allah’ın işi. Sizin için de dua edeceğiz inşaallah.

Bu söylediklerinizden Alman’ların haberi yok. Veya başka insanlar duymamış. Bu insanlar öldüğü zaman ne olur?

Cehenneme gider, sevgili kardeşim! Onun için eğer elinizde imkân varsa onlara da duyurun. Bizimle temas etsinler. Ve onlara da herşeyi anlatalım inşaallah. Kasetlerimizi gönderelim. Almancasını gönderelim, dinlesinler. Meselâ onlara, Almanca olan kitabımızı verin. Almanca bir kitabımız var “Kur’ân’daki İslâm” diye. Onu verin, okusunlar. Siz de okuyun. Gerekli bilgilerin sahibi olursunuz.

Benzer konular