Hiçbir gün ibadetini yapmayan, sonra Allah’a ulaşmayı dileyen fakat dîni görevlerini yerine getirmeden ömrünü geçiren kişi öldüğü zaman Allah’ın kulu olup cennete girebiliyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Hiçbir gün ibadetini yapmayan, sonra Allah’a ulaşmayı dileyen fakat dîni görevlerini yerine getirmeden ömrünü geçiren kişi öldüğü zaman Allah’ın kulu olup cennete girebiliyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hiçbir gün ibadetini yapmayan, sonra Allah’a ulaşmayı dileyen fakat dîni görevlerini yerine getirmeden ömrünü geçiren kişi öldüğü zaman Allah’ın kulu olup cennete girebiliyor mu?

Bir kişi hiçbir gün ibadetini yapmıyor. Bir gün; “Allah’a ulaşmayı dilediği takdirde bütün günahları siliniyor ve cennete girilecek.” deniliyor.

Evet. Tam söylediğiniz gibi sevgili kardeşim! Sevgili misafirimiz! Tam söylediğiniz gibi! O kişinin ne kadar çok günahı olursa olsun, Allahû Tealâ o kişinin günahlarını örtüyor. Enfâl Suresinin 29. âyet-i kerimesi gereğince. Tam söylediğin gibi!

8/ENFÂL-29: Yâ eyyuhâllezîne âmenû in tettekullâhe yec’al lekum furkânen ve yukeffir ankum seyyiâtikum ve yagfir lekum, vallâhu zul fadlil azîm(azîmi).
Ey âmenû olanlar! Allah’a karşı takva sahibi olursanız sizi furkan (hak ve bâtılı ayırma özelliği) sahibi kılar! Ve sizden (sizin) günahlarınızı örter ve size mağfiret eder (günahlarınızı sevaba çevirir). Ve Allah, büyük fazl sahibidir.


Bütün günahlarını örtüyor. O kişi mutlaka sevapları günahlarından fazla birisi haline geliyor. Mutlaka Allah’ın cennetine giriyor.

“Hiçbir gün ibadet yapmamış.”

Tamam.

“Bir gün Allah’a ulaşmayı dilemiş.”

Tamam. Hiç ibadet yapmadan o kişi ertesi gün de ölmüş. İbadetini yapamadan! Bu kişinin gireceği yer, mutlak olarak Allah’ın cennetidir.

“Ama bu kişi Allah’a ulaşmayı diledikten sonraki yaşantısında dîni görevlerini yerine getirmiyor. Tek, ulaşmayı dileyerek ömrünü geçiriyor.”

Yok! O zaman orada dur bakalım, sevgili kardeşim! Biz onu defaatle söylüyoruz. Allah’a ulaşmayı dileyen kişiyi, Allah Kendisine mutlaka ulaştırır. O:

• Kişiye namazı sevdirir.
• Orucu sevdirir.
• Zikri sevdirir.
• Onu mutlaka Kendisine ulaştırır.

Ulaştırdıktan sonra, o kişi ibadetlerini yapmıyorsa o zaman gideceği yer cennet değildir, cehennemdir. Çünkü ibadetlerini yapmayan kişi, bütün kazandıklarını kaybetmeye mahkûmdur.

Öyleyse Allah’a ulaşmayı dileyen bir kişi, Allah’a ulaşmayı diledikten sonra da hiç ibadetlerini yapmıyorsa o kişi zaten Allah’a ulaşmayı dilememiştir. Acaba farkı anlatabiliyor muyum? Neye istinaden söylüyoruz bunu? Çünkü Allah’ın garantisi var.

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Diyor ki: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu mutlaka Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ.

Öyleyse Allah’ın kişiyi Kendisine mutlak olarak ulaştırması söz konusu. Garantide bu! Allah ona, onun sevmediği neler varsa hepsini sevdirecektir. Öyleyse bir kişi Allah’a ulaşmayı dilesin de ibadetlerini yapmasın, bu mümkün değil sevgili kardeşlerim! Allah’a ulaşıncaya kadar geçecek olan 6-7 aylık zaman içinde, 5-6 aylık zaman içinde o kişi mutlaka ibadetlerini yapacaktır.

Yapmıyor! Yapmıyorsa o kişi Allah’a ulaşmayı dilememiştir. Şimdi sizin sualinizin cevabına gelince: Bir kişi Allah’a ulaşmayı dilemiş, Allah’a ulaşmış, ibadetlerini yapmış, ondan sonra ibadetleri bırakmış, yapmıyor. O kişi mutlaka düşer. Mutlaka tekrar cehennemlik olur. Allah razı olsun.

“Tek, ulaşmayı dileyerek ömrünü geçiriyor. Sonra öldüğü zaman Allah’ın kulu olup cennete girebiliyor mu?”

Hayır, giremez! Eğer ibadetlerini yapmıyorsa o zaten Allah’a ulaşmayı dilememiştir, sevgili kardeşim.

Benzer konular