Allah’a ulaşmayı diledikten sonra huşûya ulaşabilmek için günde ne kadar zikir yapılması gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Allah’a ulaşmayı diledikten sonra huşûya ulaşabilmek için günde ne kadar zikir yapılması gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı diledikten sonra huşûya ulaşabilmek için günde ne kadar zikir yapılması gerekir?

Allah’a ulaşmayı dileyen kişi ilk huşûya ulaşmıştır. Sadece huşû sahipleridir, Allah’a ulaşmayı dileyenler. Huşû da 7 safhalı bir müessesedir. Ruhunuzun Allah’a ulaşması 5 veya 6 ay süreli bir işlevdir. Allah’a ulaşmayı dilemişseniz ruhunuzu Allah’a ulaştırmamanız mümkün değildir. Çünkü Allah’ın sözü var. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse mutlaka Allah onun ruhunu Kendisine ulaştırır. Bunu çok daha kısa zamanda gerçekleştiren kardeşlerimiz de oldu. Ama bunun normal standardı 5 ile 6 ay arasında bir devredir. Sizin için de mümkün olur diye ümit ediyoruz ve dua ediyoruz inşaallah.

Zikrin muhtevasına gelince; demin söylemiştik. Evvelâ 7 bin’den başlayacaksınız. Meselâ haftada bir 2000 arttıracaksınız. 7 bin, 9 bin, 11 bin, 13 bin, 15 bin. Oraya kadar sol göğsünüzün altında çekeceksiniz. Sonrakileri zaten anlatmıştık. 33 bin zikre geldiğiniz zaman bu olayın tamamlanmış olması lâzım. O zaman tekrar konuşuruz inşaallah.

Benzer konular