Mürşide bağlanmadan sizden alacağımız derslerle Allah’a ulaşabilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Mürşide bağlanmadan sizden alacağımız derslerle Allah’a ulaşabilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mürşide bağlanmadan sizden alacağımız derslerle Allah’a ulaşabilir miyiz?

Bir mürşide bağlanmadan hiç kimse Allah’a ulaşamaz. Zaten mürşid sevgisini Allah içinize koyacaktır. Sizin için tayin ettiği mürşidi size, daha siz ona gitmeden evvel Allah sevdirmiş olacaktır. Hacet namazınızı kılıp mürşidinizi gördüğünüz zaman aklınızda başka biri varsa, yeniden hacet namazı kılın. Allahû Tealâ rüyanızda o gece mutlaka size, hem sizin mürşid olarak düşündüğünüz kişiyi hem de Kendisinin size mürşid olarak tayin ettiği kişiyi gösterecektir. Aralarında çok büyük farklılık göreceksiniz. Biri mutlaka nurlar içinde olacaktır, diğeri de karanlıkta kalacaktır. Öyleyse seçim sizin ama tayin Allah’ın.

Bizden alacağınız derslerle Allah’a ulaşamazsınız. Mürşidinizi soracaksınız. Belki o, bizizdir. O mürşidlerin de mürşidi zaten biziz. Dünya üzerindeki bütün mürşidlerin mutlaka bize bağlanacağı günleri gelecek günlerde göreceksiniz. Adım adım başladı olaylar. İnsanlar Kur’ân-ı Kerim’i söylediğimiz âyetlerden okudukları zaman bütün söylediklerimizin doğru olduğunu, Kur’ân’a tam uygun olduğunu ve dîni öğretenlerin bunlardan haberdar olmadığını, üzülerek söylüyoruz ama ne yazık ki böyle olduğunu öğreniyorlar.

Sevgili kardeşlerim! Biz, dîn adamlarıyla, bizimle biraraya gelmeleri konusunda çok konuşmalar yaptık. Yazılı belgeler gönderdik onlara. Bütün dîn adamlarını, önde gelenlerini, 3 gün süreli bir seminere davet ettik. Üniversitelerde konferans vermek istedik. Bizden hep kaçtılar, hâlâ kaçıyorlar. Çünkü söylediklerimizi inceledikleri zaman bütün söylediklerimizin doğru olduğunu görüyorlar. O zaman eğer bir tartışmanın içine girerlerse, söz konusu olan Kur’ân olduğu cihetle, mutlaka galip gelen biz olacağız. Oysaki biz onlarla tartışmak istemiyoruz. Sadece hakikatleri onların da öğrenip, öğrencilerine öğretmesi, gelecek hidayet çağında son derece önemlidir. Hidayet çağının hamdolsun ki içindeyiz ve giriş devri bitmiştir. Gelişme devrindeyiz.

Benzer konular