Çocuklarımızı Kur’ân’a, namaza nasıl yaklaştırırız? Çocuklarımızın mutlu olmasını nasıl sağlayabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Çocuklarımızı Kur’ân’a, namaza nasıl yaklaştırırız? Çocuklarımızın mutlu olmasını nasıl sağlayabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çocuklarımızı Kur’ân’a, namaza nasıl yaklaştırırız? Çocuklarımızın mutlu olmasını nasıl sağlayabiliriz?

Namaza yaklaştırabilirseniz onları mutlu edebilirsiniz. Bu yaklaştırma müessesesi onları cezalandırmak suretiyle değil, mükâfat vermek suretiyle gerçekleşmeli. Meselâ namaz kılmasını istiyorsunuz çocuğunuzun. Onun namaz kılması için ona mükâfat vaat edin ve mükâfatınızı mutlaka verin. Yüksek bir para olması gerekmiyor. O bir çocuk netice itibariyle. Onun mutlu olacağı seviyedeki bir para yeterli. Ama sizin böyle bir davranış biçiminiz, onun bu işi yaptığında yavaş yavaş namazdan zevk alacağı günlere kadar başlangıç noktası olarak devam eder. Ama zevk almaya başladığı zaman ona bir şey kazandırmış olursunuz: Allah ile dostluk…

Hele zikrini yapıp da bu zikri yavaş yavaş arttırdıkça mutluluğun arttığını fark etmesi, onu Allah’a çok daha üst seviyede yaklaştıracaktır. Bütün insanlar için realite budur sevgili kardeşlerim! Zikir mutluluğun temelidir. Allah’ın adının ard arda “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesle anılması veya sessiz anılması veya dili de oynatmadan, ses de çıkarmadan iç sesinizle dilinizi de kımıldatmadan Allah’ın ismini tekrar etmeniz; o da Allahû Tealâ tarafından gene kabul edilir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın istediği şeyin sadece sizin mutluluğunuz olduğunu hiçbir zaman unutmamalısınız sevgili kardeşlerimiz! O ister ki; her an mutluluğu yaşayın. Şartları Tevrat’a koymuş, İncil’e koymuş, Kur’ân-ı Kerim’e de koymuş. İndiriliş sırasına göre konuştuk.

Sevgili kardeşlerim! Böyle bir dizaynda Allahû Tealâ’nın isteğinin daimî zikir olduğunu da hiç unutmayın. Dünyadaki en mutlu insanlar daimî zikrin sahipleridir. Neden? Çünkü kim daimî zikre ulaşmışsa onun nefsinin kalbinde onu hüzne sevk edebilecek, yanlış yapmaya götürecek olan afetlerden artık hiçbir şey kalmamıştır. Sadece hasletler o kişinin bütün kalbini donatmıştır. Öyleyse o kişi dünyadaki en mutlu insanlardan biridir.

Allah razı olsun.

Benzer konular