Mutlu olmak için ne yapmamız gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Mutlu olmak için ne yapmamız gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mutlu olmak için ne yapmamız gerekir?

Mutlu olmanın esası Allahû Tealâ’ya ‘zikir’ adı verilen bir sistemle yaklaşmaktır. Son derece basit bir tatbikat: Sadece ‘Allah’ kelimesi tekrar edilecek. “Allah, Allah, Allah, Allah...” diye yüksek sesle veya “Allah, Allah, Allah, Allah...” diye sessiz veya dilini de kımıldatmadan “Allah, Allah, Allah, Allah...” “Allah” kelimesini kalbinden tekrar etmek; üçü de Allah katında kıymetlidir ve kişiye derecat kazandırır.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ boşuna mı koymuş?

* Zikir,
* Çok zikir ve
* Daimî zikir; üçü de Kur’ân-ı Kerim’de farz.

Boşuna mı koymuş, olabilir mi böyle bir şey? Ama uğraşıp da bu hedeflere ulaştığınız zaman, dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olursunuz. Daimî zikre ulaşırsanız göreceksiniz, Allahû Tealâ’nın niçin daimî zikri de farz kıldığını? Dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olursunuz.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için hedefler açık. Ne kadar köfte, o kadar ekmek! Ne kadar zikir, o kadar mutluluk! Daimî zikir, zikirlerin en üstünüdür ve Allahû Tealâ onu da farz kılmıştır. Ama onu yapamayan cehenneme mi gider? Hayır, alâkası yok. Ama cennetin en üstününe gider. Allah razı olsun. Yani kişi bunları yaparsa cennetin en üstününe gider.

Allah razı olsun.

Benzer konular