Zikir nasıl yapılır? Zikirden gerekli faydayı alabilmek için mutlaka mürşide tâbî olmak gerekli midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikir nasıl yapılır? Zikirden gerekli faydayı alabilmek için mutlaka mürşide tâbî olmak gerekli midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikir nasıl yapılır? Zikirden gerekli faydayı alabilmek için mutlaka mürşide tâbî olmak gerekli midir?

Sevgili kardeşlerim! Mürşidden tövbe almak, o kişinin mutluluk seviyesini arttırmaya açık bir kapının elinde olması demektir. Allahû Tealâ 7 tane safha koyuyor.

1- Allah'a ulaşmayı dilemek.
Ama daha 2. safhada mürşide tâbiiyeti getirmiş Allahû Tealâ.

Neden? Çünkü Allahû Tealâ ermiş evliya olmanızı istiyor. Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan ruhu vücudundan ayrılamaz, Allah’a ulaşamaz. Yani bu kişi asla ermiş evliya olamaz. Ermiş… Evliya demek “dost” demek. Evliya demek, bir başka ifadeyle ya da ilâveli ifadesiyle “Allah’ın dostu olmak” demek, “Allah’a dost olmak” demek. İkisi de aynı şey. Kim Allah'a ulaşmayı dilerse o, kalpten bunu dilediği anda Allah’a dost olan birisidir artık ve Allahû Tealâ İslâm dîni adı verdiği bu dînin gereklerini ister ondan. Ne demek istiyoruz? Şunu demek istiyoruz: İslâm dîni teslim dîni demek. Allah’a teslim etmemiz lâzımgelen bir ruhumuz var, bir fizik bedenimiz var, bir nefsimiz var, irademiz var. Bunların hepsi bizi daha üst, daha üst, daha üst cennetler taşır. Biliyoruz ki, 7 kat cennet söz konusu:

• Öyleyse bu dizayn içersinde Allah'a ulaşmayı dileyen ve ölen bir kişi 1. kat cennete girer.
• Mürşidine tâbî olan kişi bu noktada ölmüşse 2. kat cennetin sahibidir.
• Ruhunu Allah’a ulaştıran; 3,
• Fizik bedenini teslim eden; 4,
• Nefsini teslim eden; 5,
• Muhlis olan; 6,
• İradesini de Allah’a teslim eden 7. kat cennetin sahibi olur.

7 tane Allah’ın cenneti var. Her biri için ayrı bir seviye koymuş Allahû Tealâ. Adn cennetleri bunların en üstünüdür. 7. safhayı da gerçekleştiren kişinin gideceği yerin adı Adn cennetidir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği bir hedefle karşı karşıyayız. Dînimizin adı teslim dîni.

• Öyleyse ruhumuzu,
• Öyleyse fizik bedenimizi,
• Öyleyse nefsimizi,
• Öyleyse irademizi Allah’a teslim etmekle hepimiz mükellefiz.

Cennet mi istiyoruz? Daha Allah'a ulaşmayı dilediğimiz an ki; bunu ruhumuzu Allah’a ulaştırmak için, ruhumuzu Allah’a teslim etmek için dileriz, daha bunu dilediğimiz an 1. kat cennetin sahibiyiz. Hiçbir şey yapmamış kişi ama Allah'a ulaşmayı dilemiş. Dilemişse Allah ona mutlaka mürşid sevgisi verecektir. Kişi gidecektir, tâbiiyetini gerçekleştirecektir. 2. kat cennetin sahibi olacaktır. Tâbiiyetini gerçekleştirdiği zaman Allah’ın bütün emirlerini yapmaya başlayacaktır. Namaz kılacaktır, oruç tutacaktır, zekât verecektir. Allahû Tealâ’nın emrettiği şeylerin arasında “Mutlaka yapılması lâzımdır.” diye olmayanlar da var. Meselâ hacca gitmek zenginlerin gidebileceği, yapabileceği bir işlem; bunu para olarak gerçekleştirebilenlerin işidir. Ama Allahû Tealâ insanların, parası olmayan insanların da borç olarak ödemeyeceği bir standart içinde bunu yapmasından yana değildir. Hac vazifesi bir varlık vazifesidir. Eğer insanlar paraları varsa bunu gerçekleştirirler, gerçekleştirmelidirler. Çünkü farzdır.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ emirler koymuştur. Bu emirler hep var olacaktır. Biz bunları hayatımıza zevk olarak katmalıyız. Namaz kılmak… Eğer kişi gerçekten Allah’a yakın olmak için namaz kılıyorsa ondan zevk almaya başlar. İşte bu zevkin var olmaya başladığı noktadan itibaren o kişi artık mutlu bir insandır. Namazlar ona zevk verecektir. 5 vakit namazını 7 vakte çıkaracaktır ve zikir onun için bir zevk olacaktır. Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ bu hedeflere ulaşmayı farz kılmış. Öyleyse hepimiz elimizden geleni gerçekleştirmeliyiz.

Allah razı olsun.

Benzer konular