Allah’a ulaşmayı diledikten sonra yapılacak zikirler nelerdir? Mürşide ulaşmak için nasıl namaz kılıp dua edeceğiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah’a ulaşmayı diledikten sonra yapılacak zikirler nelerdir? Mürşide ulaşmak için nasıl namaz kılıp dua edeceğiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı diledikten sonra yapılacak zikirler nelerdir? Mürşide ulaşmak için nasıl namaz kılıp dua edeceğiz?

Allah’a ulaşmayı diledikten sonra Allahû Tealâ size hacet namazını emreder. Hacet namazıyla mürşidinizi Allah’tan soracaksınız. Farz mı? Evet, Allah’tan mürşidi istemek üzerimize farzdır. Mâide Suresi 35. âyet-i kerime:
 

5/MÂİDE-35: Yâ eyyuhâllezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete ve câhidû fî sebîlihi leallekum tuflihûn(tuflihûne).
Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler); Allah’a karşı takva sahibi olun ve O’na ulaştıracak vesileyi isteyin. Ve O’nun yolunda cihad edin. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.


Allahû Tealâ buyuruyor ki:

“yâ eyyuhellezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete” diyor. “Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı dileyenler)! Takva sahibi olun.” Yani 2. takvanın sahibi olun. 14. basamakta mürşide ulaşıp tâbî olduğunuz zaman 2. defa takva sahibi oluyorsunuz. Devamında da: “Ve Allah’tan, sizi Allah’a ulaştıracak olan vesileyi (vesile olacak kişiyi) Allah’tan isteyin.” diyor Allahû Tealâ. “Nasıl isteyeceğiz?” diyeceksiniz? Biz de onun cevabını vereceğiz size, veriyoruz şimdi.

Allah’tan mürşid nasıl istenir? Nasıl isteneceğini Allahû Tealâ gene açıklamış Kur’ân-ı Kerim’de. Herşey Kur’ân-ı Kerimde mevcut sevgili kardeşlerim. Bu istikamette ne yapılması lâzımgeldiği Bakara Suresinin 45 ve 46. âyetlerinde yer almış. Allahû Tealâ Bakara Suresinin 45 ve 46. âyetlerinde buyuruyor ki: “Allah’a ulaşmayı dileyin, sabırla ve namazla (hacet namazıyla) Allah’tan istianeyi isteyin (mürşidinizi sorun).”

2/BAKARA-45: Vesteînû bis sabri ves salât(salâti), ve innehâ le kebîratun illâ alâl hâşiîn(hâşiîne).
(Allah’tan) sabırla ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Ve muhakkak ki o (hacet namazı ile Allah’a ulaştıracak mürşidini sormak), huşû sahibi olanlardan başkasına elbette ağır gelir.

2/BAKARA-46: Ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn(râciûne).
Onlar (o huşû sahipleri) ki, Rab’lerine (dünya hayatında) muhakkak mülâki olacaklarına ve (sonunda ölümle) O’na döneceklerine yakîn derecesinde inanırlar.


Âyet-i kerime şöyle başlıyor:

“vesteînû bis sabri ves salât(sâlâti), ve innehâ le kebîretun illâ alel hâşiîn(hâşiîne). Ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn(râciûne).”

vesteînû: Ve istianeyi isteyin.
bis sabri ves salât(sâlâti): Sabırla ve namazla.
innehâ le kebîretun: Bu muhakkak ki zor bir iştir, büyüktür.
illâ alel hâşiîn: Ama huşû sahipleri için zor değildir.

Bir başka ifadeyle; “Herkese gösterilmez. Sadece huşû sahiplerine gösterilir.” diyor Allahû Tealâ. Kimmiş huşu sahibi?

“ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn: Onlar, ruhlarını hayattayken Allah’a ulaştıracaklarına (Allah’a mülâki kılacaklarına) kesin şekilde inananlardır ve ölümden sonra da O’na, ruhlarının tekrar Azrail (A.S) ve O’nun takımı tarafından geriye döndürüleceğine de kesin şekilde inananlardır.” diyor Allahû Tealâ.

Sanıyorum suallerin cevabı verildi. Ayrıca istianenin sadece Allah’tan istendiği Fâtiha Suresinde yer almış. Allahû Tealâ Fâtiha Suresinde buyuruyor ki:

“iyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn: Yalnız Sana kul oluruz, yalnız Senden istiane isteriz.”  

1/FÂTİHA-5: İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn(nestaînu).
(Allah'ım!) Yalnız Sana kul oluruz ve yalnız Senden İSTİANE (mürşidimizi) isteriz.


iyyâke na’budu: sadece Sana abd oluruz
ve iyyâke: sadece Senden
nestaîn: istiane (mürşidimizin kim olduğunu) isteriz (sorarız)

Öyleyse bunun hacet namazıyla sorulmasını istiyor Allahû Tealâ. Demin söylediğimiz için bir defa daha tekrar etmiyoruz.

Hacet namazı 4 rekâtlık bir namazdır. Mutlaka boy abdestiyle kılınır. Perşembeyi cumaya bağlayan gece kılınması efdâldir. Yatmadan evvel kılınır, kimseyle de konuşulmaz. Kıble sağa alınacak şekilde yatılır. Sırtüstü yattığınız zaman kıble sağda olacaktır ve sağa dönerek uyuyacaksınız. Kardeşlerimizden de bu reçeteyi zaten alabilirsiniz.

1. rekâtta: Fâtiha + 3 tane Âyetel Kürsî
2. rekâtta: Fâtiha+ İhlâs + Felâk + Nas.
Ara.
3. rekâtta: Fâtiha + İhlâs + Felâk + Nas.
4. rekâtta: Fâtiha + İhlâs + Felâk + Nas.

Benzer konular