Rüya ile amel edilmez diye bir inanç var ama mürşidimizi bulmak için hacet namazı kılmamız gerekiyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Rüya ile amel edilmez diye bir inanç var ama mürşidimizi bulmak için hacet namazı kılmamız gerekiyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Rüya ile amel edilmez diye bir inanç var ama mürşidimizi bulmak için hacet namazı kılmamız gerekiyor?

Rüya ile amel edilmez diye bir inanç var ama mürşidimizi bulmak için hacet namazı kılmamız gerekiyor. Bizi aydınlatır mısınız?
 
Allah razı olsun.

Allahû Tealâ Mâide Suresinin 35. âyet-i kerimesinde diyor ki:

5/MÂİDE-31: Fe beasallâhu gurâben yebhasu fîl ardı li yuriyehu keyfe yuvârî sev’ete ahîhi kâle yâ veyletâ e aceztu en ekûne misle hâzel gurâbi fe uvâriye sev’ete ahî, fe asbaha minen nâdimîn(nâdimîne).
Sonra, Allah, ona, kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini göstermek için yeri eşeleyen bir karga gönderdi. “Yazıklar olsun bana, bu karga gibi olup böylece kardeşimin cesedini gömmekten aciz mi oldum?” dedi. Sonra da pişman olanlardan oldu.


Ey âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler); Allah'a karşı takva sahibi olun ve O'na ulaştıracak vesileyi isteyin. Ve O'nun yolunda cihad edin. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.

“yâeyyuhellezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete: Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı dileyenler) ikinci defa takva sahibi olun.” diyor.İkinci takva bu.

Allah’a ulaşmayı dilediğiniz an 1. takvanın sahibisiniz. Hacet namazını kılıp mürşidinizi sorduğunuz zaman eğer mürşidinizi görüp de ona ulaşırsanız o zaman 2. takvanın sahibi olacaksınız. Allahû Tealâ da: “Mürşidinizi sizi Allah’a ulaştıracak vesileyi Allah’tan isteyin.” demekle 2. takvayı işaret ediyor. İşte, bu noktada 2. takva oluşur. Allahû Tealâ’nın dizaynı bu istikamette. Allahû Tealâ diyor ki: “Mürşidini Allahû Tealâ’dan iste.” Nasıl isteyeceğini de Allahû Tealâ açık bir şekilde ifade buyurmuş. Bakara Suresinin 45 ve 46. âyetlerinde:

2/BAKARA-45: Vesteînû bis sabri ves salât(salâti), ve innehâ le kebîratun illâ alâl hâşiîn(hâşiîne).
(Allah’tan) sabırla ve namazla istiane (özel yardım) isteyin. Ve muhakkak ki o (hacet namazı ile Allah’a ulaştıracak mürşidini sormak), huşû sahibi olanlardan başkasına elbette ağır gelir.

2/BAKARA-46: Ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn(râciûne).
Onlar (o huşû sahipleri) ki, Rab’lerine (dünya hayatında) muhakkak mülâki olacaklarına ve (sonunda ölümle) O’na döneceklerine yakîn derecesinde inanırlar.


Diyor ki: “Sabırla ve namazla (hacet namazıyla) Allah’tan mürşidinizi isteyin. (Sizi Allah’a ulaştıracak olan vesileyi Allah’tan hacet namazıyla ve ısrarla isteyin.) Sabırla ve namazla isteyin. Bu zor bir iştir.” diyor.  Kimler için? Allah’a ulaşmayı dilemeyenler için.  Onlar asla mürşidlerini göremezler. “Ama kim Allah’a ulaşmayı dilediği takdirde Allah’a mutlaka mülâki olacağına dair kesin bir îmân besliyorsa, böyle bir îmânın sahibiyse o kişiye Allahû Tealâ mutlaka gösterir mürşidini.” diyor Allahû Tealâ.

Öyleyse “Rüyayla amel edilmez.” İnsanlar rüyaya yatıyorlar falanca şeyi, Allah’tan sormak üzere. Ama bu istikamette de eğer o kişi boy abdesti almışsa, istihare namazı kılmışsa o zaman renkler görecektir. Eğer bu kişi kırmızı veya siyah görürse talep ettiği şey, olmayacak demektir, uygun değil. Eğer yeşil veya beyaz görürse olacak demektir. Bunlar, Allah’ın hayır rüyalarıdır. Birisi hacet namazı ile kılınır, mürşid istenir. Birisi istihare namazı ile kılınır, neyin doğru neyin yanlış olduğunun Allah’tan sorulmasını ifade eder. Allah’ın verdiği cevapsa mutlaka doğrudur. Öyleyse rüyayla amel edilir. Kim ‘edilmez.’ diyorsa Allah’ın kanunlarına karşı çıkıyor.

Benzer konular