Zikir, neden sayılı yapılması gerekiyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikir, neden sayılı yapılması gerekiyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikir, neden sayılı yapılması gerekiyor?

Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu. Sevgili Efendimiz! Hürmetle ellerinizden öperim. (Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu. Biz de muhabbetle gözlerinden öperiz evladım.)

Hamd ve şükrederiz ki; sizin himmetinizle yine bir konferansta sizinleyiz. Sevgili Efendimiz! Sizin talebelerinizden biri bana şu soruyu sordu: “Zikrin, neden sayılı yapılması gerekiyor? Ben sayısız da zikir yapabilirim.” Bu konuda bizleri aydınlatır mısınız?

Evet. Dileyen kişi sayısız da zikir yapabilir. Ama kişi, Allah’ın yoluna girmişse o zaman sayısız zikrin içinde, sayılı zikri de gerçekleştirmek mecburiyetinde. İnsan ruhunun vücuttan ayrıldıktan sonra, Allah’a ulaşıncaya kadar 7 tane gök katını aşması lâzım. En zor olan zemin kattan 1. kata çıkabilmektir. Çünkü o devre hem yola çıkmadan evvelki hazırlığı gerektirir. Hem de yoldaki zikir hazırlığını gerektirir. Vücutta; 7 tane gök katını temsil eden, 7 kademe vardır.

• Birincisinin adı kalptir. Sol göğsün altındadır.
• İkincisinin adı ruhtur. Sağ göğsün altındadır. 2. katı temsil eder.

Birincisi 1. katı temsil eder. 1.’de yani sol göğsün altındaki ruh, kalp noktasında. Zemin kattaki bütün hazırlıklar da burada toparlanacağı için 15 bine kadar zikir burada çekilir. Kişi henüz zemin kattadır. 15 bine ulaştığı zaman 1. katta olacaktır.

• Sonra 2 bin sağ göğsün altında çekilir. Birincisinin adı kalptir. İkincisinin adı ruhtur.
• Sonra 3. kat sol göğsün üzerinde. Bu, sırdır.
• Sonra sağ göğsün üzerinde. Bu, hafîdir. Hafî; gizli demek.
• Sonra köprücük kemiklerinin birleştiği yerde; bu, ahvâdır. Hafîliğin yani gizliliğin daha ötesi.
• Sonra letâif-i nefs,
• Letâif-i ruh.

İşte 7 tane gök katı, 7 tane kademe. Bunlardan ilki 15 bin zikri gerektirir. Yer hazırlığı da yerde geçen, devrin imamının dergâhında geçen zaman parçası da o, 15 binin içindedir.

Başlangıçta 7 bin zikirle başlarsınız. Adım adım devrin imamının dergâhındaki ruhunuzun geçireceği gelişmeyi; 2 bin, 2 bin arttırarak 7 bin, 9 bin olur, 11 bin olur, 13 bin olur, 15 bin olur. Bu noktalara gelinceye kadar sol göğsünüzün altında çekeceksiniz. Ve normal standartlarda bir insanın, 5-6 aylık bir devrede, bu 7 tane gök katını aşıp Allah’a ruhunu ulaştırması söz konusu olacaktır.

Bundan sonraki 2 bin, sağ göğsün altında çekilecektir. 2. gök katını ifade eder. Sonrakiler de 3., 4., 5., 6., ve 7., gök katlarını ifade eder. Ve 7. gök katında zikriniz öteye geçer.

Bakalım şimdi ne oluyor? 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29…33’e kadar ruhunuzun Allah’a ulaşması tahakkuk eder.

Sakın bu işaretleri hristiyanların haçıyla karıştırmayın! Birisi bize böyle bir laf söyledi. Çok üzüldük. Haçta evvelâ bir kuyruk vardır, aşağıdan yukarıya doğru gelen. Burada kuyruksuz başlıyor olay. Ve onlarda sadece 1 defa soldan sağa, ondan sonra da aşağıdan yukarıya yapılır.

İslâm’da soldan sağa, gene soldan sağa, ondan sonra yukarı. Ama 1. soldan sağanın altındaki kuyruk İslâm’da yoktur.

Öyleyse gök katlarının temsili, biliyorsunuz ki; kâinat bir insan vücudu şeklindedir. Ve Allahû Tealâ böyle uygun görmüş gök katlarının temsilini.

Öyleyse Allah’a doğru yola çıkan kişi, zikrini sayılı yapacak. Ama bu sayının üzerinde zikir yapamaz mı? Yapar. Bu söylediğimiz zikir, şu zikir, beyaz çarşafın altında, beyaz bir örtünün altında yapılması lâzımgelen vird adını alır. Gök katlarına çıkışınız bu tarzda bir dizaynla mümkündür. Allahû Tealâ’nın emri ise daimî zikirdir. Onun ötesindeki zikirlerinizi bu şartlar altında yapmayacaksınız. Kulağınıza takacağınız mp3’lerle her yerde Allah’ın ismini tekrar edeceksiniz. Öyleyse o, sayısız zikirdir.

Şimdi kardeşimiz diyor ki: “Ben sayısız da zikir yapabilirim.”

Elbette yapabilirsin. Ama bu sayıya uygun bir şekilde yapmak mecburiyetindesin ki; ruhun adım adım Allah’a doğru yaklaşsın. Tâbiiyetin anında, ruhun mutlaka vücudundan ayrılır.

“Allah razı olsun.” Allah sizden de razı olsun inşaallah.

Benzer konular