Zikir, kalp ve akıl arasında nasıl bir ilişki vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikir, kalp ve akıl arasında nasıl bir ilişki vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikir, kalp ve akıl arasında nasıl bir ilişki vardır?

Sevgili Efendimiz! İnşaallah gül kokulu ellerinizi öpmek nasip olur. Sizi çok ama çok sevdiğimi iletmek istiyorum. Zikir, kalp ve akıl arasında nasıl bir ilişki vardır?

Zikrettiğiniz zaman Allah’ın katından salâvâtla fazl ve salâvâtla rahmet isminde iki grup nur gelir. Allah’ın katından gelir, size ulaşır. İşte bu iki grup nur (salâvâtla fazl ve salâvâtla rahmet) göğsünüze gelir. Allah, göğsünüzden kalbinize siz Allah’a ulaşmayı diledikten sonra 10. basamakta bir yol açar. Göğsünüzü yarar, göğsünüzden kalbinize yol açar. O yolu geçerek salâvâtla fazl ve salâvâtla rahmet kalbinize ulaşır. İşte zikirle kalp arasındaki ilişki budur.

Allah’ın katından gelen fazıllar, kalbinize yazılan “îmân” kelimesinin etrafında, “îmân” kelimesinin manyetik alanıyla fazılların manyetik alanı ters olduğu için birbirini çekerler (mıknatısın iki kutbu) ve nefsinizin kalbinde fazıllar birikmeye başlar. İşte zikirle kalp arasındaki ilişki budur. Nefsinizin kalbi %51’den fazla nurla dolduğu zaman ruhunuz Allah’a ulaşır. Tamamen nur dolduğu zaman iradeniz de dâhil olmak üzere ruhunuz, vechiniz, nefsiniz ve iradeniz; hepsini Allah’a teslim etmiş olursunuz. İnşaallah o günler hepiniz için gelir diye hep dua ediyorum sevgili kardeşlerim.

“Akıl arasında ne ilişki vardır?”

Eğer akıl olmasaydı aklınız size bu emri vermezdi. Zikir yapmazdınız ve de zikir yapmazsanız bunların hiçbirisi olmazdı. Akıl, bu konuda son derece önemli. Aklınızla hakikatleri öğreniyorsunuz. Aklınızla Allah’a ulaşmayı diliyorsunuz. Aklınızla Allah’ın size gösterdiği mürşide ulaşıyorsunuz, tâbî oluyorsunuz. Aklınızın emriyle zikir yapıyorsunuz. Allah razı olsun.

Benzer konular