Daimî zikre nasıl ulaşabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Daimî zikre nasıl ulaşabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Daimî zikre nasıl ulaşabiliriz?

Es selâmu aleykum. Saygıdeğer Efendimiz! Ben yeni öğrencilerinizdenim. Allah sizden sonsuz razı olsun ki; bize hidayeti öğrettiniz.

Hamdederiz, şükrederiz Rabbimize sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Hamdederiz, şükrederiz ki; size hidayeti, Allah bize hidayeti öğreterek nasip kıldı. Hiç kimsenin hidayetin ne olduğundan haberi olmadığı bir ortamda, hiç kimsenin!

Sözüme dikkat edin! Hidayet kavramı “doğru yol” mânâsına alınmış. Doğru yolun ne olduğu konusunda hiç kimse bir fikrin sahibi değil.

Ve Allahû Tealâ bize hidayeti, yetmez, Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbenin yaşadığı İslâm’ı, 7 safhasını da ve bütün Kur’ân’ı öğretti. Biliyorsunuz, 19 cilt olacak Kur’ân’ı Kerimlerimiz. 9. cildi de çıktı hamdolsun. Biz aslında 17. cilde kadar müsvedde üzerinden konularımızı tamamlamış durumdayız. Ama bunların basılması, dizilmesi, çok zaman alıyor. Yakın bir gelecekte inşaallah 1 yıla kadar ümit ediyoruz, Kur’ân-ı Kerimlerin 19 cildini de inşaallah sizlere sunarız. O zaman bütün doğruları orada göreceksiniz, sevgili kardeşlerim!

“Ben zikirlerime yeni başladım. Fakat daimî zikre daha ulaşamadım.”

Sevgili kardeşim! Daimî zikre ulaşmak 1 yılda, 2 yılda, 3 yılda gerçekleşecek bir olay değil; 10 yılı, 15 yılı, 20 yılı göze alın.

“İnşaallah bize ve aileme ve bütün müslümanlara dualarınızı bekliyoruz.

Hepiniz için dua ediyoruz inşaallah.

Benzer konular