Hidayetin gerekliliğini anlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Hidayetin gerekliliğini anlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hidayetin gerekliliğini anlatır mısınız?

Hidayet çağının önderi olan Sevgili Efendimiz! İnsanlar tarafından gerçek anlamda bilinmeyen hidayetin gerekliliğini anlatır mısınız?

Sevgili kardeşlerim! İşte Allah’a ulaşmayı dilemek, hidayetin başlangıç noktasıdır. Bir kişinin dalâletten hidayete adım atabilmesi, Allah’a ulaşmayı dilemekle mümkündür. Bir defa daha âyet-i kerimeyi tekrar ederek bundan sonraki suale geçelim. Ne diyordu Allahû Tealâ?

13/RA'D-27: Ve yekûlullezîne keferû lev lâ unzile aleyhi âyetun min rabbihi, kul innallâhe yudillu men yeşâu ve yehdî ileyhi men enâb(enâbe).
Ve kâfirler: “Ona, Rabbinden bir âyet (mucize) indirilse olmaz mı?” derler. De ki: “Muhakkak ki Allah, dilediği kimseyi dalâlette bırakır ve O’na yönelen kimseyi Kendine ulaştırır (hidayete erdirir).”


Ra’d Suresi 27. âyet-i kerime: “Allah, dalâlette olanları bırakır. Ama onlardan kim Allah’a yönelirse (Allah’a ulaşmayı dilerse) Allah onları Kendisine ulaştırır (hidayete erdirir).”

Hidayetin ne olduğunu demin 2 âyette söyledik (Âli İmrân-73 ve Bakara-120). Hidayet, insan ruhunun hayattayken Allah’a ulaşmasıdır. Bir insan doğuştan itibaren dalâlettedir. Hidayete adım atabilmesi ancak ve ancak Allah’a ulaşmayı dilemekle mümkündür. Başka bir yolu yok sevgili kardeşlerim! Hidayete ilk adımı atmak, Allah’a ulaşmayı dilemekle mümkündür.

Benzer konular