Kur’ân okurken dinleyen birisi zikir çekebilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Kur’ân okurken dinleyen birisi zikir çekebilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kur’ân okurken dinleyen birisi zikir çekebilir mi?

Birisi Kur’ân okurken dinleyen birisi zikir çekebilir mi?

Evet, çekebilir. Zikir için Allahû Tealâ diyor ki:

3/ÂLİ İMRÂN-103: Va’tasımû bihablillâhi cemîân ve lâ teferrakû, vezkurû ni’metallâhi aleykum iz kuntum a’dâen fe ellefe beyne kulûbikum fe asbahtum bi ni’metihî ihvânâ(ihvânen), ve kuntum alâ şefâ hufratin minen nâri fe enkazekum minhâ, kezâlike yubeyyinullâhu lekum âyâtihî leallekum tehtedûn(tehtedûne).
Ve hepiniz, Allah’ın ipine sımsıkı tutunun, fırkalara ayrılmayın! Ve Allah’ın sizin üzerinizdeki ni’metini hatırlayın; siz (birbirinize) düşman olmuştunuz. Sonra sizin kalplerinizin arasını birleştirdi, böylece O’nun (Allah’ın) nimeti ile kardeşler oldunuz. Ve siz ateşten bir çukurun kenarında iken sizi ondan kurtardı. İşte Allah, âyetlerini size böyle açıklıyor. Umulur ki böylece siz hidayete erersiniz.


“fezkurûllâhe kıyâmen ve kuûden ve alâ cunûbikum: Ayaktayken de otururken de yan üstü yatarken de hep Allah’ı zikredin!” diyor.

Allahû Tealâ daimî zikri emretmiş. Bütün insanlar, daimî zikre hedeftir, daimî zikre muhataptır. Daimî zikir mutlaka onlar için gerçekleştirilmelidir. Allahû Tealâ’nın farz emri.

Evet. Bu kişi, daimî zikirdeyken kalbindeki her çift atışta içindeki ses, “Allah” kelimesini tekrar eder. İç dünyasında yankılanan bir ses, kalbinin her çift atışında “Allah” kelimesini tekrar eder. O kişi bu tekrar sırasında, elbette Kur’ân-ı Kerim’i dinleyecektir. Kur’ân-ı Kerim’i dinlemekten bir sevap kazanır. Zikir yapmaktan da ikinci bir sevap kazanır. Öyleyse Kur’ân-ı Kerim’i dinlerken kişi zikir yapabilir.

Benzer konular