Alman arkadaşlarıma anlattığımda; “Allah’a ulaşmayı dilemek ve zikir, çok mühim, iyi.” diyorlar. Ama “Allah" kelimesi onları düşünüyorlar. Bu konuda aydınlatabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur’ân-ı Kerim'deki Temel Emirler » Alman arkadaşlarıma anlattığımda; “Allah’a ulaşmayı dilemek ve zikir, çok mühim, iyi.” diyorlar. Ama “Allah" kelimesi onları düşünüyorlar. Bu konuda aydınlatabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Alman arkadaşlarıma anlattığımda; “Allah’a ulaşmayı dilemek ve zikir, çok mühim, iyi.” diyorlar. Ama “Allah" kelimesi onları düşünüyorlar. Bu konuda aydınlatabilir misiniz?

Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu. Sevgili Efendimiz! Ellerinizden hürmetle öperim. (Biz de gözlerinden öperiz.)

Size 2 sualim olacak inşaallah. Kendim Türkçe anlamadığım için bir kardeşimiz benim yerime tercüme ediyor. (Güzel.)

Alman arkadaşlarıma anlattığımda; “Allah’a ulaşmayı dilemek ve zikir, çok mühim. İyi.” diyorlar. Ama “Ancak ‘Allah’ adını söylemekle mümkün olur.” dediğimde o zaman düşünüyorlar. “Bu sadece müslümanlara aittir.” diye düşünüyorlar.

Onlara diyeceksin ki: “Kur’ân-ı Kerim’de bu kelime, “Allah” kelimesi, bir insanın nefsinin kalbine Allah’ın katından salâvâtla rahmeti ve salâvâtla fazlı taşıyan bir anahtardır. Müslümanlık diye ayrı bir dîn yoktur. Hristiyanlık da müslümanlıktır. Yahudilik de müslümanlıktır. Müslümanlık da hepsidir. Allahû Tealâ Tevrat’ta da İncil’de de bizim sizlere İslâm’ın 7 şartı olarak, 7 safhası olarak anlattığımız:

• Allah’a ulaşmayı dilemek,
• Mürşide ulaşıp tâbiiyet,
• Ruhu Allah’a ulaştırıp teslim etmek,
• Fizik vücudu Allah’a teslim etmek,
• Nefsi Allah’a teslim etmek,
• Ve irşad olmak,
• Bir de iradeyi Allah’a teslim etmek.

7 safhanın 7’si de hem Tevrat’ta var hem İncil’de var.

Yetmez! Hepsi de İncil’de de Tevrat’ta da farz kılınmış.

Yetmez! Hz. Musa ve O’na tâbî olanların hepsinin yani yahudilerin bu 7 safhanın 7’sini de yaşadığı, Tevrat’ta kesinlik kazanıyor.

Yetmez! Bu 7 safhanın 7’sini Hz. İsa ve O’na tâbî olanların da hepsinin gerçekleştirdiği, İncil’de kesinlik kazanıyor. Öyleyse?

Sen bunları onlara anlattığın zaman evlâdım, biz sana âyetleri gönderelim. Onlara götür, İncil’de de bunların hepsinin var olduğunu göster. O zaman İslâm’ın yeni bir dîn olmadığını, kâinatın tek dîni olan Hz. İbrâhîm’in dîni olduğunu, hanif dîni olduğunu, ama hristiyanlığın da yahudiliğin de Hz. İbrâhîm’in hanif dîni olduğunu onlara ispat etmiş olursun inşaallah.

Benzer konular