Bize her zaman olduğu gibi Allah’ı anlatır mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur’ân-ı Kerim'deki Temel Emirler » Bize her zaman olduğu gibi Allah’ı anlatır mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bize her zaman olduğu gibi Allah’ı anlatır mısınız?

Es selâmu aleykum ve rahmetullahi ve berekâtuhu! Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berakâtuhu! Çok kıymetli Efendimiz! Milas’a geldiniz, bizi onurlandırdınız. Rabbimize sonsuz şükrederiz, hamdederiz. Güzel Milaslı ve Bodrumlu kardeşlerimiz ve tüm misafirlerimiz! Biz hepimiz, sizinle bu mutluluk pazarında olmaktan çok ama çok bahtiyarız. En ahsen olanlar olmak, ahsen olanı dinlemek için buradayız. (teşekkür ederim) Haydi! Bize her zaman olduğu gibi Allah’ı anlatın. Hasretle ve hürmetle ellerinizden öperiz.

İşte size Allah’ı anlattık. Allah’ın farzlarını anlattık. Bu farzların sadece Kur’ân-ı Kerim’de değil, Tevrat’ta da İncil’de de varlığını anlattık. İslâm dîninin Peygamber Efendimiz (S.A.V)’e indirilen son dîn değil, Hz. İbrâhîm’in dîni olduğunu söyledik. O’ndan evvel Hz. Nuh’un dîni olduğunu, O’ndan evvel Âdem (A.S)’ın dîni olduğunu söyledik.

Dînler yoktur, sevgili kardeşlerim! Sadece ezelî ve ebedî bir tek dîn olmuştur: Hz. İbrâhîm’in hanif dîni yani Allah’a teslim dîni! 3 esastan oluşur hanif dîni:

1. esas vahdet; Allah’ın tekliği. Tek bir Allah vardır.
2. esas tevhid; Allah’a ulaşmayı dileyenlerin oluşturduğu tek bir toplum.
3. esas teslim; ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi.

İşte bu kadar! Kâinatta sadece bu dîn var oldu. Bu dîn, kıyâmete kadar devam edecek. Arapça adıyla İslâm dîni. Hayır, yeni bir dîn değil; ezelî ve ebedî dîn. Sonsuzdan gelmiş, sonsuza kadar devam edecek olan ezelî ve ebedî dîn.

Benzer konular