Takva nedir? Allah’tan çok korkanlar takva sahibi midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur’ân-ı Kerim'deki Temel Emirler » Takva nedir? Allah’tan çok korkanlar takva sahibi midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Takva nedir? Allah’tan çok korkanlar takva sahibi midir?

Sevgili kardeşlerim! Takva, Allah ile kurulan ilişki muhtevasına göre şekil değiştirir. Takva sahibi olmak, biz insanların ne kadar takva sahibiyse o kadar mutlu olmasını gerektiren bir müessese olduğu için kişi mutluluğu yaşar.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ istiyor ki; onların hepsi, insan olarak yarattığı herkes mutlu olsun. Ve kanunlarını koymuş. Önce Hz. Musa’ya Tevrat’ı koymuş. Sonra Hz. İsa’ya verdiği İncil’i koymuş. En sonra Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’e verdiği Kur’ân-ı Kerim’i koymuş. Ve Tevrat’ı, İncil’i ve Kur’ân-ı Kerim’i incelediğimizde hepsinin aynı muhtevayı taşıdığını görüyoruz. 7 safha ve 4 tane teslim Tevrat’ın da İncil’in de Kur’ân-ı Kerim’in de esasını teşkil ediyor.

Öyleyse dînler var mıdır? Dînler sadece ritüellerdeki, merasimlerdeki farklılık açısından vardır. Yoksa Tevrat da İncil de Kur’ân-ı Kerim de 7 safha ve 4 teslimi ister ve aynı esaslara muhtevidir. Ama aradan geçen yüzlerce yıl sebebiyle ritüeller yani merasimler değişmiştir.

İşte sevgili kardeşlerim! İncelediğimiz zaman, Tevrat’ı inceliyoruz; 7 safha ve 4 teslimi Tevrat’ta buluyoruz. İncil’i inceliyoruz; 7 safha ve 4 teslimi İncil’de buluyoruz. Kur’ân-ı Kerim’i inceliyoruz; 7 safha ve 4 teslimi Kur’ân-ı Kerim’de buluyoruz. Hz. Musa da bir peygamberdir. Hz. İsa da bir peygamberdir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) de bir peygamberdir ve son peygamberdir.

Nübüvvet müessesesi, peygamberlik müessesesi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’le sona ermiştir. Allahû Tealâ o günden bu tarafa peygamber göndermemiştir. Artık resûller olacaktır; peygamberler olmayacaktır. Devrin imamı her zaman mevcut olacaktır. Ama bir nebî değil; bir resûl olarak yerini alacaktır. Allahû Tealâ’nun istediği şey önemli. O istiyor ki; herkes mutlu olsun. Mutlu olmanın en kolay yolu sevgili kardeşlerim, etrafınızdaki insanları mutlu etmektir.  

Öyleyse hep bu gayretin içinde olun, etrafınızdaki insanları mutlu edin. Mutlu edin. Onları mutlu ettiğiniz kadar mutluluğu Allahû Tealâ size yaşattıkça daha çok, daha çok insanı mutlu etmek içinizden gelecektir. Ve başardığınızı göreceksiniz. Başkalarını daha çok mutlu ettiğinizde siz de daha çok mutlu olacaksınız. Allah’ın koyduğu kanun; “Mutlu et, mutlu ol!” şeklindedir.

Allah razı olsun.

Benzer konular