Tek bir dilekle kurtuluşa ulaşmak nasıl mümkün olmaktadır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur’ân-ı Kerim'deki Temel Emirler » Tek bir dilekle kurtuluşa ulaşmak nasıl mümkün olmaktadır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tek bir dilekle kurtuluşa ulaşmak nasıl mümkün olmaktadır?

Allahû Tealâ’nın kanunu Tevrat’ta da İncil’de de Kur'ân-ı Kerim’de de açık açık yer almış durumda. Allah'a ulaşmayı dilemek tek başına bir kurtuluş vesilesidir. Kişi bunu kalpten dilemiştir? Eğer kalpten dilemişse mutlaka 1. kat cennete girer.

Kalpten dilemişse belli olur mu durum? Tabiî belli olur. O kişi de Allahû Tealâ mürşid iştiyâkı oluşturacaktır. Kişi harıl harıl mürşidini aramaya başlayacaktır ve neticede hacet namazını kılıp mürşidini Allah’tan soracaktır. Nerede olursa olsun oraya ulaşıp (Allah kendisine mutlaka gösterir), o gösterdiği mürşide ulaşıp ona tâbî olacaktır. Tâbiiyet o kişiye hem 2. kat cenneti kazandırır hem de ruhunun böylece vücudundan ayrılmasını kazandırır. Bir kişinin ruhunun o kişi dünya hayatını yaşarken vücudundan ayrılması ve Allah'a ulaşması bu sebeple o kişiye ermiş evliya denmesi onun Allah'a ulaşmayı diledikten sonra hacet namazını kılması, mürşidini Allah’tan sorması ve Allah’ın kendisine mutlaka göstereceği mürşide ulaşmasıyla mümkündür.

Allah'a ulaşmayı dileyip ölen birisi 1. kat cennete girerken, mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete girer. Allah'a sormuşsa mürşidini, ona ulaşmışsa, tâbî olmuşsa 2. kat cennete girer. Mürşidine tâbî olduğu anda ruh vücuttan ayrılacaktır, Allah'a doğru yola çıkacaktır ve 7-8 aylık bir devrede o ruh 7 tane gök katını aşıp, 7 tane âlemden geçip soldan sağa doğru. Oradan da dikey bir yolculukla Sidretül Münteha’ya ulaşan ruh oradan Allah’ın Zat’ına ulaşacak ve Allah’ın Zat’ında yok olacaktır. Ne olmuştur? Allah’tan gelen ruh Allah'a geri dönmüştür. O kişi ruhu Allah'a ermiş olan ermiş evliyadır.

Allah razı olsun.

Benzer konular