Tevrat, İncil ve Kur'ân-ı Kerimden bahsetmiştiniz? Aynı şeyi anlatmak için gönderildiğini söylediniz. Madem amaçları aynı neden Allah birden çok kutsal kitap göndermiştir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kur’ân-ı Kerim'deki Temel Emirler » Tevrat, İncil ve Kur'ân-ı Kerimden bahsetmiştiniz? Aynı şeyi anlatmak için gönderildiğini söylediniz. Madem amaçları aynı neden Allah birden çok kutsal kitap göndermiştir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tevrat, İncil ve Kur'ân-ı Kerimden bahsetmiştiniz? Aynı şeyi anlatmak için gönderildiğini söylediniz. Madem amaçları aynı neden Allah birden çok kutsal kitap göndermiştir?

Sevgili kardeşlerim! İnsanların yaşantıları gün geçtikçe değişiyor. Bu değişime Allahû Tealâ’nın gösterdiği yardımdır bu olayın aslı. Ama 3’ünde de kurtuluş reçetesi var. Yani Musevîlerinkinde de Hristiyanlarınkinde de İslâm’da da aynı 7 safha ve 4 teslim yer almıştır. Bir başka ifadeyle: Tevrat’ta da İncil’de de Kur’ân-ı Kerim’de de 7 safha ve 4 teslim yer almıştır. Nereye ulaşıyoruz? Hz. Musa mı? Bir peygamberdir. Hz. İsa mı? Bir peygamberdir. Sırasına göre konuşuyoruz; var olma sıralarına göre. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz mi? Bir peygamberdir.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, Allahû Tealâ’nın hakikatlerini hakikat olarak kabul etmek hepimizin üzerine bir borçtur. Tevrat da bir mukaddes kitaptır; Hz. Musa’ya indirilmiştir. İncil de bir mukaddes kitaptır; Hz. İsa’ya indirilmiştir. Ve bize göre en değerli kitap Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’e indirilen Kur’ân-ı Kerim’dir.

Sevgili kardeşlerim! Ötekiler de peygamber mi? Evet! Öyleyse Hz. Musa’nın bir peygamber olduğuna, Hz. İsa’nın bir peygamber olduğuna hepimiz sağlam bir şekilde inanmakla vazifeliyiz. Çünkü Kur’ân-ı Kerim bunları yazıyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular