Allah’a ulaşmayı 2 sene önce diledim. Şu anda başımı kapatamamam inancımı zedeler mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı 2 sene önce diledim. Şu anda başımı kapatamamam inancımı zedeler mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı 2 sene önce diledim. Şu anda başımı kapatamamam inancımı zedeler mi?

Selâmun aleykum Efendimiz! Ben Köln’de yaşıyorum. Mümkün oldukça dîni inançlarımı yerine getirmeye çalışıyorum. Benim sorunum: Devlete bağlı bir kuruluşta ben bütün gün çalışıyorum. Başımı kapatamıyorum. Allah’a ulaşmayı 2 sene önce diledim. Şu anda başımı kapatamamam inancımı zedeler mi? Siz ne buyurursunuz?

Başını kapatmak veya kapatmamak Allahû Tealâ’nın bir emrine dayalı bir görevi yapmak veya yapmamaktır. Ama bu sizin Allah’a ulaşmanızı engellemez, sevgili kardeşim! Bu konuda hiç endişeniz olmasın.

Ama ben size bir şey önerebilir miyim? Bizim birçok kardeşimizin yaptığı şeyi. Peruk takın! O zaman başörtülü gibi bir hüviyetiniz %100 olmaz ama %80’in ötesinde bu hüviyette sayılırsınız. Allah razı olsun.

“Teşekkür ederim.”  

Demek ki; inancınızı zedelemez. Davranışlarınızı zedelemez. Görevlerinizi zedelemez.

“2 oğlum var. Tahsillerini bitiremediler. Çalışıyorlar. Yaşları da ilerledi. Onların hayırlı izdivaçları için dua eder misiniz? Allah razı olsun.”

Tahsillerini bitirselerdi de nasıl olsa çalışacaklardı. Öyleyse bu, sevgili kardeşim! İşyerlerinin yeterli seviyede iş sağlayamadığı bir ortamda, eğer tahsilini tamamlayamamış 2 oğlunuz çalışıyorlarsa siz büyük bir ni’metin sahibisiniz. Onların izdivaçları için de evlenmeleri için de elbette dua ederiz. Allah herşeye kaadirdir. İnşaallah onlar da bir gün Allah’a ulaşmayı dilerler. Sizinle birlikte bir mutluluğu yaşarlar.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular