15 yaşından önce bizim vasıtamızla tâbî olan çocuklarımız, bulûğ çağını aştıktan sonra görevlerini yapmazlarsa ne yapmak lâzım?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » 15 yaşından önce bizim vasıtamızla tâbî olan çocuklarımız, bulûğ çağını aştıktan sonra görevlerini yapmazlarsa ne yapmak lâzım?
share on facebook  tweet  share on google  print  

15 yaşından önce bizim vasıtamızla tâbî olan çocuklarımız, bulûğ çağını aştıktan sonra görevlerini yapmazlarsa ne yapmak lâzım?

Es selâmu aleykum. (Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu.)

15 yaşından önce bizim vasıtamızla tâbî olan çocuklarımız, bulûğ çağını aştıktan sonra görevlerini yani zikir, namaz gibi vazifelerini yapmazlarsa fıska düşmüş olurlar mı? (Eğer ibadetler yapılmıyorsa ne yazık ki fısk oluşmuştur.)

Ne yapmak lâzım? (Yeniden Allah’a ulaşmayı dilemeleri lâzım. Yeniden tövbe almaları lâzım.)

Konuyu detaylı olarak açıklar mısınız?

Bir insan Allah’a ulaşmayı dilerse o, ibadetlerden zevk alır. Ve bu ibadetleri ömür boyu zevkle devam ettirir. Ne zaman bir insan tasavvufa girmiş, ruhunu Allah’a ulaştırmış, ondan sonra ibadetlerden vazgeçmişse o, eski haline tekrar mutlaka Allahû Tealâ tarafından geri döndürülür. 2. hidayetten sonra bir defa daha fıska düşerse o zaman bir daha kurtuluşu da olmaz.

Onun için sevgili kardeşlerim! Siz, siz olun, zikrinizi 33 bin’e çıkardığınızda aşağı düşmeyin. Düşmezseniz, olduğunuz yeri hep muhafaza edersiniz ve o zaman fıska düşmeniz söz konusu olmaz.

Benzer konular