Mağfiret nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mağfiret » Mağfiret nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mağfiret nedir?

Mağfiret, Allah’ın günahları sevaba çevirmesi olayıdır. Kim Allah’a ulaşmayı dilerse, onun günahları örtülür. Ama mürşidine ulaştığında günahlarına mağfiret edilir (günahları sevaba çevrilir).

Furkân Suresinin 70. âyet-i kerimesi: “Kim mürşidine tâbî olursa (tâbî olup da nefs tezkiyesine başlarsa) ve nefsinin kalbine îmân yazılacağı için îmânı artan bir mü’min olursa, onların günahlarına mağfiret ederiz.”

25/FURKÂN-70: İllâ men tâbe ve âmene ve amile amelen sâlihan fe ulâike yubeddilullâhu seyyiâtihim hasenât(hasenâtin), ve kânallâhu gafûran rahîmâ(rahîmen).
Ancak kim (mürşidi önünde) tövbe eder (böylece kalbine îmân yazılıp, îmânı artan) mü’min olur ve salih amel (nefs tezkiyesi) yaparsa, o taktirde işte onların, Allah seyyiatlerini (günahlarını) hasenata (sevaba) çevirir. Ve Allah, Gafur’dur (günahları sevaba çevirendir), Rahîm’dir (rahmet nuru gönderendir).


Allahû Tealâ: “Allah onların günahlarını (seyyiatlerini) hasenata (sevaba) çevirir.” diyor. Bu günahların sevaba çevrilmesi yani mağfiret olayıdır.

Benzer konular