Nûh Suresinin 10. ve 11. âyet-i kerimesindeki; "mağfiretle gelen yağmurun" Zâriyât Suresinin 22. âyet-i kerimesindeki rızıkla bir ilişkisi var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Nûh Suresinin 10. ve 11. âyet-i kerimesindeki; "mağfiretle gelen yağmurun" Zâriyât Suresinin 22. âyet-i kerimesindeki rızıkla bir ilişkisi var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Nûh Suresinin 10. ve 11. âyet-i kerimesindeki; "mağfiretle gelen yağmurun" Zâriyât Suresinin 22. âyet-i kerimesindeki rızıkla bir ilişkisi var mıdır?

Nûh Suresinin 10. âyet-i kerimesi:

71/NÛH-10: Fe kul tustagfırû rabbekum innehu kâne gaffârâ(gaffâran).
(Nuh A.S) ve dedim ki: “Artık Rabbinizden mağfiret dilediğinizi söyleyin. Muhakkak ki O; Gaffar’dır (mağfiret edendir).”


“Artık Rabbinizden mağfiret isteyin. Çünkü O çok Gaffar’dır (günahları sevaba çevirendir).”

Nûh Suresinin 11. âyet-i kerimesi:

71/NÛH-11: Yursilis semâe aleykum midrârâ(midrâren).
Üzerinize bol yağmurlu olarak semayı göndersin.


“Öyle yapın ki; üzerinize gökten sağanak yağdırsın.”

Nasıl oluyor? Allah’a ulaşmayı diledi kişi. Sevaplar açısından meseleyi düşünüyoruz, Gaffar kelimesi geçtiğine göre. Allah’a ulaşmayı diliyor, Allah bütün günahlarını örtüyor kişinin;  5., 6., 7. basamaklarda. Sonra ne yapıyor 12 tane ihsanla mürşidine ulaştığı zaman? Kişinin bütün günahlarını örtmüştü; örttüğü günahlardan sonra bir de aynı günahları sevaba çeviriyor.

Yeter mi? Gene yetmez. Bir de o kişiye 1’e 10 verirken sevaplarına karşılık (günahları hiç değişmez; 1’e 1’dir.) 1’e 100’e çıkartır Allahû Tealâ. Ve bu 1’e 100’ü, 1’e 700’e kadar da yükseltir.

İşte! Eğer 1’e 10’a yağmur dersek, Allah’ın rahmeti dersek, 1’e 100’den itibaren 700’e kadar yükselmesi bir sağanak ifade eder. Allah’ın rahmetinin ve fazlının, salâvâtının sağanağı. Zikir yaptığınız zaman, Allah’ın katından gelen rahmet, fazl ve salâvât nurları ve Allahû Tealâ’nın muhtevasında mağfiret ile gelen yağmur, günahların sevaba çevrilmesidir. Aynı zamanda aynı yağmur, (1’e 10’u 1’e 700’e kadar yükseltecek olan) 1’e 10’dan 1’e 100’e kadar çıkmak ve 1’e 10’a yağmur diyorsak; 1’e 700 mutlaka sağanağın ta kendisidir.

Benzer konular