Bakara 212'de görüyoruz ki; Allah’ın kişiyi hesapsız rızıklandırması söz konusu. Allah’ın kişiyi hesapsız rızıklandırması hangi basamaktan itibaren başlar?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bakara 212'de görüyoruz ki; Allah’ın kişiyi hesapsız rızıklandırması söz konusu. Allah’ın kişiyi hesapsız rızıklandırması hangi basamaktan itibaren başlar?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bakara 212'de görüyoruz ki; Allah’ın kişiyi hesapsız rızıklandırması söz konusu. Allah’ın kişiyi hesapsız rızıklandırması hangi basamaktan itibaren başlar?

Bakara Suresinin 212. âyet-i kerimesi:

2/BAKARA-212: Zuyyine lillezîne keferûl hayâtud dunyâ ve yesharûne minellezîne âmenû, vellezînettekav fevkahum yevmel kıyâmeh(kıyâmeti), vallâhu yerzuku men yeşâu bi gayrihisâb(hisâbin).
İnkâr edenlere, dünya hayatı müzeyyen kılındı (süslü gösterildi) ve onlar, âmenû olanların bir kısmı ile alay ediyorlar (fakir olanları küçümsüyorlar). (Oysa) takva sahibi olanlar, kıyâmet günü onların üstündedir. Ve Allah, dilediği kimseyi hesapsız rızıklandırır.


“O kâfirlere dünya hayatı müzeyyen kılındı. Ve o îmân edenlerden bazılarıyla alay ediyorlar (onları küçümsüyorlar). Oysa o takva sahibi olanlar, kıyâmet günü onların üstündedir. Allah dilediği kişiyi hesapsız rızıklandırır.”

İşte Allahû Tealâ, hesapsız rızıklandırmayı cennette yapacaktır. Allah’a ulaşmayı dilediği andan itibaren kişi, cennet ehlidir. Ve cennete girdiği zaman, Allahû Tealâ tarafından hesapsız rızıklandırılacaktır.

3. basamaktan itibaren rızıklandırma başlar. “Mü’minleri kadın olsun erkek olsun Allah hesapsız rızıklandıracaktır.” diyor Mu’min Suresinin 40. âyet-i kerimesinde. Mü’min olduğunuz yer ise Allah’a ulaşmayı dilediğiniz nokta.

40/MU'MİN-40: Men amile seyyieten fe lâ yuczâ illâ mislehâ, ve men amile sâlihan min zekerin ev unsâ ve huve mu'minun fe ulâike yedhulûnel cennete yurzekûne fîhâ bi gayri hisâb(hisâbin).
Kim seyyiat (şer, derecat düşürücü ameller) işlerse mislinden daha fazla cezalandırılmaz. Kadınlardan veya erkeklerden kim amilüssalihat (nefsi ıslâh edici ameller, nefs tezkiyesi) yaparsa işte onlar, (îmânı artan) mü’minlerdir. Onlar, cennete konulacak ve hesapsız rızıklandırılacaktır.

Benzer konular