Tevbe Suresinin 32. âyetinde bahsi geçen "Allah’ın nurunu tamlaması" nasıl olacaktır? Bu konuda bilgi verir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Tevbe Suresinin 32. âyetinde bahsi geçen "Allah’ın nurunu tamlaması" nasıl olacaktır? Bu konuda bilgi verir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Tevbe Suresinin 32. âyetinde bahsi geçen "Allah’ın nurunu tamlaması" nasıl olacaktır? Bu konuda bilgi verir misiniz?

9/TEVBE-32: Yurîdûne en yutfîû nûrallâhi bi efvâhihim ve ye'ballâhu illâ en yutimme nûrahu ve lev kerihel kâfirûn(kâfirûne).
(Onlar) ağızları ile Allah’ın nurunu söndürmeyi istiyorlar. Ve Allah, kâfirler kerih görseler bile nurunu tamamlamaktan başka bir şey istemez.


Bir insanın Allah’ın nurunu tamamladığı noktası, nefsinin kalbinde hiç afet kalmamasıdır. Bu daimî zikri gerektirir. Zikri daim bir insanın zikirle uyanması, zikirle uyumasına kadar geçen devrede hep içindeki sesin “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye görevini yapmaya devam etmesidir.

Öyleyse bütün insanlar için Allahû Tealâ bir takım kaideler koymuş. İnsanlar bu istikamette yaşantılarını devam ettirmişlerdir. İşte Allah’a ulaşmayı dilemek, mürşide tâbiiyet, ruhun Allah’a ulaşması, fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak ve iradeyi Allah’a teslim etmek 7 tane safhayı ifade eder ki; her biri, bir ayrı kat cennetin ifadesidir.

Allah razı olsun.

Benzer konular