Furkan nedir? Furkan kimlere verilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Furkan » Furkan nedir? Furkan kimlere verilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Furkan nedir? Furkan kimlere verilir?

Furkan, Allahû Tealâ’nın verdiği hediyelerdir. Bütün insanlar için Allahû Tealâ bir manevî merdiven koymuş:

1- Allah’a ulaşmayı dilemek
2- Mürşide tâbiiyet
3- Ruhun Allah’a ulaşması
4- Fizik bedenin teslimi
5- Nefsin teslimi
6- Muhlis olmak
7- İradeyi Allah’a teslim etmek

Görülüyor ki Allahû Tealâ 7 kat cennete paralel olarak 7 safha oluşturmuş dînde. İşte insan bu manevî yaşantısında bu safhalardan hangisine ulaşabilirse o safhadaki cennete girecektir.

Allahû Tealâ bütün insanların kurtulmasını istiyor. Ve herkes kendi çalışmasının karşılığı olarak neyi kazanabilmişse oranın sahip olunacağı cennete gitmek imkânının her zaman sahibi olacaktır.

Sevgili kardeşlerim! Allah’ın kanunları değişmez. Allah’ın kanunlarında adaletsizlik oluşamaz. Allah herkesin neye sahip olduğunun gerçek habercisidir. Öyleyse insanların hepsi daha üst kat, daha üst kat, daha üst kat cennetlere gidebilmek için ellerinden gelen bütün gayreti sarf etmelidirler. Ve ulaşabildikleri son kat cennete Allahû Tealâ mutlaka onları alacaktır.

Allahû Tealâ için sevgili kardeşlerim, hep aynı güzellikler hâkimdir. Allahû Tealâ ister ki herkes cennete girsin. Ama insanların hepsi cennete giremez. İnsanlar ya cehennemi hak ederler ya da cenneti hak ederler. Allahû Tealâ kimseye zorla bir şeyi emretmez. Allahû Tealâ sadece kanunlarını koyar. Bu kanunlara hangi ölçüde itaat ederseniz o ölçüde mükâfat alırsınız. İşte bu sebebe dayalı olarak Allah’a ulaşmayı dileyen bir insanla mürşidine tâbî olan bir insan, aynı kat cennete giremez. Mürşidine tâbî olan bir insanla ruhunu Allah’a ulaştıran bir insan, aynı kat cennete giremez. Bir insanın iradesini Allah’a teslim etmesiyle mürşidine tâbî olması arasında büyük bir farklılık vardır. Ve safhalar birbirinin arkasından gelir.

1- Allah’a ulaşmayı dilemek
2- Mürşide tâbiiyet
3- Ruhu Allah’a ulaştırmak
4- Fizik bedeni teslim etmek
5- Nefsi teslim etmek
6- Muhlis olmak
7- Ve iradeyi Allah’a teslim etmek

7 tane safhadır. 7 safhanın her birisi ayrı bir cennetin katını gösterir. Bütün insanlar için bu katlar bütün devirler boyunca var olacaktır. Allah razı olsun.

Benzer konular