Meryem Suresinin 71. âyet-i kerimesine göre, Allahû Tealâ’nın ilâhi kompüter sistemi ile cennete veya cehenneme gidecek olanların kesin bir şekilde ayrımının yapmasının, kişinin kalbinde bulunan ihbat veya küfürle nasıl bir ilişkisi vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Meryem Suresinin 71. âyet-i kerimesine göre, Allahû Tealâ’nın ilâhi kompüter sistemi ile cennete veya cehenneme gidecek olanların kesin bir şekilde ayrımının yapmasının, kişinin kalbinde bulunan ihbat veya küfürle nasıl bir ilişkisi vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Meryem Suresinin 71. âyet-i kerimesine göre, Allahû Tealâ’nın ilâhi kompüter sistemi ile cennete veya cehenneme gidecek olanların kesin bir şekilde ayrımının yapmasının, kişinin kalbinde bulunan ihbat veya küfürle nasıl bir ilişkisi vardır?

Meryem Suresinin 71. âyet-i kerimesi:

19/MERYEM-71: Ve in minkum illâ vâriduhâ, kâne alâ rabbike hatmen makdıyyâ(makdıyyen).
Ve sizden biriniz (bile hariç olmamak üzere hepiniz), illâ (muhakkak) ona (cehenneme) varacaksınız. (Bu), senin Rabbinin üzerine (aldığı) kesinleşmiş bir hükümdür.


“Ve sizden biriniz bile hariç olmamak üzere hepiniz, illâ, muhakkak ona, cehenneme varacaksınız. Bu, senin Rabbinin üzerine aldığı kesinleşmiş bir hükümdür.”

Meryem Suresinin 71. âyet-i kerimesi bunu söylüyor ve kardeşimiz de soruyor: “Meryem Suresinin 71. âyet-i kerimesine göre cennete veya cehenneme gidecek olanların, Allahû Tealâ’nın İlâhi kompüter sistemine göre kesin bir şekilde ayrımının yapılmasıyla, kişinin kalbinde bulunan ihbat veya küfürle nasıl bir ilişkisi vardır?”

Aslında ne demek istediği belli oluyor. Cehennemin kapıları elektronik sistemlerle donatılmıştır. Eğer kişinin kulaklarında vakra varsa, görme hassasının üzerinde gışavet varsa, gözlerinin üzerinde hicab-ı mesture varsa, kalbinde ekinnet varsa, kulaklarında vakra varsa, bunların her birisi cehennemin kapısından girememek için bir gerçek sebeptir.

Bütün bunların yok olduğu bir insan ancak, cehennemin o 100 metre uzunluğunda, yerden 10-12 metre yüksekliğinde o kapılardan uçarak girebilmesi, ancak böyle insanlar için mümkündür, bu engellerin hepsi kendisinden alınmış olan insanlar için. Onlar cennete girmeyi hak edenlerdir. Cehennemin kapıları da buna göre dizayn edilmiştir.

Cennete girebilecek olanlar o kapılardan uçarak girer ve bu engellerden hiçbirisi o insanlarda yoktur. Ama aynı şekilde uçabileceklerini zannedenler, kulaklarında vakra bulunanlar, bu engellerle donatılmış olanlar, engelleri alınmamış olanlar; onlar da öyle girmek istedikleri zaman, bir defa uçamadıklarını görürler. İkincisi kapıya gittikleri zaman kapıya kafalarını sadece vururlar. Oradaki şeffaf madde onları geçirmez. Onlar mutlaka cehennemin kapıları kaldırılacaktır, burunları yere sürtünerek cehenneme gireceklerdir.

Benzer konular