Enfâl Suresinin 73. âyet-i kerimesini bizlere açıklar mısınız? Bu âyetin Saff Suresinin 14. âyet-i kerimesi ile bir ilişkisi var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Kâfir » Enfâl Suresinin 73. âyet-i kerimesini bizlere açıklar mısınız? Bu âyetin Saff Suresinin 14. âyet-i kerimesi ile bir ilişkisi var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Enfâl Suresinin 73. âyet-i kerimesini bizlere açıklar mısınız? Bu âyetin Saff Suresinin 14. âyet-i kerimesi ile bir ilişkisi var mıdır?

Enfâl Suresinin 73. âyet-i kerimesi:

8/ENFÂL-73: Vellezîne keferû ba'duhum evliyâu ba'dın, illâ tef'alûhu tekun fitnetun fîl ardı ve fesâdun kebîr (kebîrun).
Kâfir olan kimseler birbirinin dostlarıdır. Onu yapmazsanız (birbirinizle dost olmazsanız) yeryüzünde fitne ve büyük fesat olur.


vellezîne keferû ba'duhum evliyâu ba'd(ba'dın): kâfir olan kimseler birbirinin dostlarıdır.

Kimdir kâfir? “Allah’a ulaşmayı dilemeyen herkes birbirlerinin dostlarıdır." diyor Allahû Tealâ.

illâ tef'alûhu: onu yapmanız hariç. (Yani birbirinize dost olmanız. Siz onu yapmazsanız, dost olmazsanız.)
tekun fitnetun fîl ardı ve fesâdun kebîr(kebîrun): yeryüzünde fitne ve büyük fesat olur.

Allahû Tealâ burada İslâm âlemini birleştirmekten bahsediyor. İslam âlemi birleştiği takdirde dünya üzerinde sulh ve sükûn oluşması söz konusu olacaktır. Dünyanın çok büyük bir kısmı fitne içerisinde ve küfür içerisinde, dalâlet içerisinde ve birbirlerinin dostları. İlluminati çerçevesinde bütün dünyadaki şeytana dost olanlar bir araya gelmiş durumda.

Eğer diyor Allahû Tealâ: “Siz de dost olmazsanız yeryüzünde büyük fitne çıkar. Büyük, yeryüzünde büyük fesat olur.” diyor. Zaten insanlar fesadı en büyük boyutta oluşturmuş durumda. Arkasında bizim inananların, inancın şartlarını bilmemesi var. Bilseler inancın temelinde birleşecekler. Ama bilmiyorlar. Üniversitede öğrendikleri derslerin muhtevasının kendilerini cennete götüreceğinden emin. Bütün dünyadaki Müslüman dîn adamları, Kur'ân’ın temelini bilmedikleri için bundan eminler. Öğrettikleri ders ile kendileri de ve öğrenenler de cennete girecek zannediyorlar. Vaziyetin vahametinin farkında değiller.

Saff 14’de Allahû Tealâ diyor ki:

61/SAFF-14: Yâ eyyuhâllezîne âmenû kûnû ensârallâhi kemâ kâle îsâbnu meryeme lil havâriyyîne men ensârî ilâllâh(ilâllâhi), kâlel havâriyûne nahnu ensârullâh(ensârullâhi), fe âmenet tâifetun min benî isrâîle ve keferet tâifetun, fe eyyednâllezîne âmenû alâ aduvvihim fe asbehû zâhirîn(zâhirîne).
Ey âmenû olanlar! Allah’ın yardımcıları olun! Meryemoğlu İsa (A.S)’ın havarilere: “Kim Allah’a (ulaşmak için) benim yardımcılarım olur?” dediği zaman, havarilerin: “Biz Allah’ın yardımcılarıyız.” dediği gibi. Bunun üzerine İsrailoğulları’ndan bir grup îmân etti, bir grup inkâr etti. O zaman îmân edenleri düşmanlarına karşı destekledik. Böylece onlar üstün geldiler.


yâ eyyuhellezîne âmenû kûnû ensârallâhi: ey âmenû olanlar! Allah'ın yardımcıları olun!

“kemâ kâle îsebnu meryeme lil havâriyyîne men ensârî ilâllâh(ilâllâhi).”

“Meryemoğlu İsa (A.S)'ın havarilere Allah'a yöneltirken: ‘Benim yardımcılarım kimlerdir?’ demesi gibi. Havariler de demişlerdi ki: Allah'ın yardımcıları bizleriz. Böylece İsrailoğulları'ndan bir topluluk îmân etmiş, bir topluluk da inkâr etmişti. Sonunda Biz îmân edenleri düşmanlarına karşı destekledik. Onlar da üstün geldiler.”

Enfâl Suresinin 73. âyet-i kerimesi: “Kâfir olan kimseler, bütün dünyada birleşmiş durumdalar ve zulümde birleşmiş durumdalar.”  

Bütün dünya illuminatinin tehdidi altında. Dünyaya hâkim olmanın bütün standartlarına sahip. “Dünyada ekonomik gücü ellerinde tutarak birbirinize dost olmanız hariç.” diyor Allahû Tealâ. Dost olmazsanız bu olur. Ne yazık ki bırakınız İslam âleminin birbirine dost olmasını, İslam âleminin büyük kısmı Allah'ın hakikatinden haberdar değil. Ellerindeki bilgilerle hem insanları hem de kendilerini cennete ulaştıracaklarından emin. Allah'ın hakikatlerini o insanlara ulaştırıp da onları ikna etmek ne yazık ki bugüne kadar söz konusu olmadı. Ve dünya nüfusunun %90’dan fazlası şu anda cehenneme doğru yol alıyorlar.  Ve buradaki netice de Saff-14’de:
 
“Benim Allah'a doğru yardımcılarım kimlerdir?” diyor.

men: kimdir?
ensârî: Benim dostlarım.
ilâllâh(ilâllâhi): Allah'a doğru (Yani Allah'a başka insanları Allah'a ulaştırırken, Allah'a yöneltirken benim yardımcılarım kimlerdir?)

Önemli olan zaten yöneltmek. Yöneltmeyi başarırsa resûl yani Allah’a ulaşmayı dilerse insanlar, olay bitmiştir. Çünkü Allahû Tealâ derhal el koyacaktır o insanlara. Derhal o insanları bütün güzelliklere Allahû Tealâ art arda ulaştıracaktır. Ve neticede mutlaka Kendisine ulaştıracaktır. O kişilere furkan verecektir ve o kişilerin günahlarını örtecektir. O kişileri mutlaka cennetine alacak. Ruhlarını da mutlaka Kendisine ulaştıracaktır.

Benzer konular