Kâfirlerin ölümleri sırasında acı çekmeleri söz konusu mudur? Nâziât Suresinin 1., 2. ve İsrâ Suresinin 75. âyet-i kerimesi bu konuyla ilgili âyetler midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Ölüm » Kâfirlerin ölümleri sırasında acı çekmeleri söz konusu mudur? Nâziât Suresinin 1., 2. ve İsrâ Suresinin 75. âyet-i kerimesi bu konuyla ilgili âyetler midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kâfirlerin ölümleri sırasında acı çekmeleri söz konusu mudur? Nâziât Suresinin 1., 2. ve İsrâ Suresinin 75. âyet-i kerimesi bu konuyla ilgili âyetler midir?

Nâziât Suresinin 1. âyet-i kerimesi:

79/NÂZİÂT-1: Ven nâziâti garkâ(garkan).
Dalarak kuvvetle (söke söke) çekip alanlara andolsun.


“Ta, en derinden acıyla sökerek çıkaranlara andolsun.”

79/NÂZİÂT-2: Ven nâşitâti neştâ(neştan).
Yumuşaklıkla (incitmeden) çekip çıkaranlara andolsun.


“Yumuşacık çekip alanlara…”

İsrâ Suresinin 75. âyet-i kerimesi:

17/İSRÂ-75: İzen le ezaknâke di’fal hayâti ve di’fal memâti summe lâ tecidu leke aleynâ nasîrâ(nasîran).
O taktirde, elbette hayatın ve ölümün di’fasını (sıkıntılarını, üzüntülerini, acılarını) kat kat sana tattırırdık. Sonra senin için Bize karşı bir yardımcı bulunmazdı.


“O takdirde, elbette hayatın ve ölümün di’fasını (sıkıntılarını, üzüntülerini, cefasını) sana tattırırdık. Sonra senin için Bize karşı bir yardımcı bulunmazdı (sonra senin için Bize karşı bir yardımcı olmazdı).”

Hayatın ve ölümün cefaları… Aslında Allahû Tealâ bir ölümden bahsediyor. Acılı ölüm. Demek ki; ölüm meleklerinin, bazı insanlara acılı bir ölüm tattırması da söz konusu oluyor diyebiliriz. Aslında bu acılı ölüm, ölüm sırasında, kabirde devam eden kişinin bütün hayat filmidir. Hayat filmi gösterildiği sürece, 40 günlük bir süre ifade eder bu. Bu süreç içerisinde kişi, yaptığı bütün günahların cezasını kabir azabıyla öder.

Ve burada, bir fizik vücuttan canın çıkması, ölümü acıyla yaşayanlar veya yumuşacık çekip alınanlar söz konusu (acısız olarak ölümü yaşayanlar). Bunlar ölüm melekleri. Bu görevi iki şekilde yapıyorlar. Kişinin günah durumuna göre (amel defterine göre).   

Benzer konular