Ruh vücuttan çıktığında ölmüyor muyuz? Öldüğümüzde ruh zaten Allah'a ulaşmıyor mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Ruh vücuttan çıktığında ölmüyor muyuz? Öldüğümüzde ruh zaten Allah'a ulaşmıyor mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ruh vücuttan çıktığında ölmüyor muyuz? Öldüğümüzde ruh zaten Allah'a ulaşmıyor mu?

“Ruh vücuttan ayrılınca insan ölür.” böyle deniyor.

Sevgili kardeşlerim, “Allahû Tealâ'nın insanlardan istediği ne?” diye bakalım. Allahû Tealâ, bütün insanların cennete girmesini istiyor. Şeytan da bütün şeytanlarla beraber insanların cehenneme girmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

Sevgili kardeşlerim, bütün insanlar için Allahû Tealâ'nın istediği şey, onlara hakikatleri insanların anlatması ve doğrular üzerinden hareketle onların hepsinin cennete girmelerini sağlaması. Sevgili kardeşlerim, 7 kat cenneti yaratan Allahû Tealâ, her birisi için ayrı ayrı safhalar koymuş. Yani bir insan Allah'a ulaşmayı dileyip de ölürse 1. kat cennete girerken, mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor. Ruhu vücudundan ayrılıp da Allah'a doğru yola çıkan kişi 3. kat cennete giriyor. Ruhunu Allah'a ulaştıran kişi 4. kat cennete giriyor. Fizik bedenini teslim eden kişi 5. kat cennete giriyor. Nefsini teslim eden kişi 6. kat cennete giriyor. İradesini de Allah'a teslim eden kişi 7. kat cennete giriyor. Allahû Tealâ bu konuda cennetleri en güzel standartta ayırmış birbirinden ve bütün insanlar için kapılar ardına kadar açık.

Allahû Tealâ'ya hamd ediyoruz, şükrediyoruz ki; Allahû Tealâ bize bunları öğretti. Biz de sizlere bunları açıklamak suretiyle çok büyük bir mutluluk duyuyoruz sevgili kardeşlerim. Biz O'nunla her an konuşmak yetkisinin sahibiyiz. Bu devrin huzur namazının imamı, biziz. Öyleyse sevgili kardeşlerim, bütün insanlar için sadece mutluluğu oluşturacak olan, Allah'ın emirlerini her zaman onlara ulaştırmak bu bizim vazifemiz. Hiç kimse zorla bu işleri yaptırmak yetkisinin sahibi değildir. Hedefimiz, güzellikleri anlatıp insanları kurtarmaya çalışmaktır.

Sevgili kardeşlerim, namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek İslâm'ın 5 şartı. Allahû Tealâ bu konuda ne diyor? “Teslim olun.” diyor. “Ruhunuzu da fizik bedeninizi de nefsinizi de iradenizi de Bana teslim edin.” diyor Allahû Tealâ. Hepimizin görevi bu. Ne kadarını gerçekleştirebilirsek, o kadar üst kat cennete ulaşmak imkânının sahibi oluruz. Yani Allah'a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi 1. kat cennete girerken, mürşidine tâbî olan kişinin 2. kat cennete girdiğini görüyoruz. Mürşidine tâbî olduktan sonra ruhu Allah'a ulaşan, o zaman ölen bir kişi için 3. kat cennet, fizik vücudunu teslim eden kişi için 4. kat cennet, nefsini teslim eden için 5. kat cennet, muhlis olan için 6. kat cennet, iradenin teslimiyle 7. kat cennet, bütün insanlar için bir ayrı muhteva taşır. Kim neye layıksa onun karşılığını alacaktır, o cennete girebilecektir.

Öyleyse herkes için kapılar ardına kadar açık. İnsanlara bu güzellikleri anlatmaya çalışın sevgili kardeşlerim. Sual sormak istikametinde bir probleminiz olursa bize ulaşın. Biz size cevap verelim. Siz de onlara o cevabı ulaştırırsınız. Netice olarak şunu söylüyorum. Her şey çok mu güzel yoksa bana mı öyle geliyor? Ne diyorsunuz sevgili kardeşlerimiz?

- Muhterem Efendimiz, her şey himmetinizle her şey sizinle güzel inşaallah Muhterem Efendimiz.

Sizlerle güzel sevgili kardeşlerim.
 
Allah hepinizden razı olsun dinliyorum inşaallah.

Benzer konular