“Ruh vücuttan çıkınca ölünür.” diye biliyorduk. Acaba bu konuyu bize açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » “Ruh vücuttan çıkınca ölünür.” diye biliyorduk. Acaba bu konuyu bize açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“Ruh vücuttan çıkınca ölünür.” diye biliyorduk. Acaba bu konuyu bize açıklayabilir misiniz?

Bu yanlış inancın pek çok kişi sahibi sevgili kardeşlerim! Ama o sahibi olan insanlar incelemeliydiler. Tevrat’ı da İncil’i de Kur'ân-ı Kerim’i de ve görmeliydiler ki; ruh, beden ayrı varlıklardır. Şu bedenimiz (fizik vücudumuz) bu âleme aittir, zahiri âleme aittir. Nefsimiz bir başka âlemin, ruhumuzsa Allah'ın ruhudur. Allah'ın hepimize üfürdüğü ruh Allah'ın ruhudur.

Öyleyse ruhsuz insan yaşayabilir mi? Evet! Yaşayabilir. Şu an sizinle ruhsuz bir insan konuşuyor. O biziz! Bundan yıllarca evvel ruhumuzu hamdolsun ki; Allahû Tealâ’ya teslim ettik, sevgili kardeşlerimiz! Sonra fizik vücudumuzu sonra nefsimizi sonra irademizi… Allahû Tealâ hepsini gerçekleştirmemizi mümkün kıldığı için ona sonsuz hamd ve şükrediyoruz.

Sevgili kardeşlerim! Hepinizin bir görevi var. İnsanlara yardımcı olmalısınız. Onlara Allah'ın güzelliklerini anlatmalısınız. Onlardan Allah'a ulaşmayı dilememiş olanları Allah'a ulaşmayı dilemeye davet etmelisiniz. Bu sizin için bir görev olmalı. İnsanları kurtarmak temel amacınız olmalı. Kime Allah'a ulaşmayı diletebilirseniz o, 1. kat cenneti kazanır. Zaten onu kazandığı zaman mürşid sevgisini Allah onun kalbine mutlaka verecektir. Tâbiiyetini gerçekleştirecektir. Ruhu vücudundan ayrılacaktır. 2. kat cennetin de sahibi olur ve daha sonra Allahû Tealâ’nın sözü olduğu için o kişinin ruhu mutlaka Allah'a ulaşacaktır, o kişinin 7-8 aylık bir ömrü varsa. N.e oldu? O kişinin ruhunu da Allah Kendisine ulaştırıyor ve ona 3. kat cenneti de veriyor. Bu 3 kat cennet Allahû Tealâ tarafından garanti ediliyor sevgili kardeşlerim! Çünkü buyuruyor ki “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” Ulaştırması demek 3. kat cennet. Allah'a ulaşmayı dileyen kişi ölse 1. kat cennete girer, mürşidine tâbî olup da ölse ruhu bu sebeple vücudundan ayrılıp Allah'a doğru yola çıkmıştır, mürşidine tâbî olduğu nokta da ölse 2. kat cennetin sahibi olarak ölür. Ama o kişinin vücudundan ayrılan ruhu 7-8 aylık bir devrede mutlaka Allah'ın Zat'ına ulaşacaktır. Kişi ermiş evliya olacaktır. Ruhu Allah'a ulaşmış, Allah'a ermiş olacaktır. İşte ermiş evliya denilen şey budur. Ruhu dünya hayatını yaşarken Allah'a ulaşmayı dilesin ve Allah'ın Zat'ında yok olsun.

Allah razı olsun.

Benzer konular